NASA vrea să ducă oameni pe Marte cu racheta cu motor de propulsie termică nucleară. Călătoria ar dura trei luni

  • Până în 2035, NASA vrea să ducă oamenii pe Marte.
  • Compania Ultra Safe Nuclear Technologies (USNC-Tech) din Seattle a propus o soluţie: un motor de propulsie termică nucleară (NTP) care ar putea duce oamenii de pe Pământ pe Marte în doar trei luni.
  • În prezent, cea mai scurtă călătorie posibilă pentru o navă spaţială fără pilot este de şapte luni.
7337 afișări
Imaginea articolului NASA vrea să ducă oameni pe Marte cu racheta cu motor de propulsie termică nucleară. Călătoria ar dura trei luni

Foto: Profimedia

Până în 2035, NASA vrea să ducă oamenii pe Marte. Dar atingerea Planetei Roşii, aflată la aproximativ 140 de milioane de mile depărtare ar fi o realizare utiaşă.
 
Mai rece decât Antarctica şi cu puţin sau deloc oxigen, Marte este un mediu ostil, de aceea astronauţii sunt expuşi unui risc major.
 
De aceea, oamenii de ştiinţă caută modalităţi de a reduce timpul de călătorie. Compania Ultra Safe Nuclear Technologies (USNC-Tech) din Seattle a propus o soluţie: un motor de propulsie termică nucleară (NTP) care ar putea duce oamenii de pe Pământ pe Marte în doar trei luni. În prezent, cea mai scurtă călătorie posibilă pentru o navă spaţială fără pilot este de şapte luni, dar se aşteaptă ca o misiune cu echipaj să dureze cel puţin nouă luni.
 
Michael Eades, director de inginerie la USNC-Tech, spune că rachetele cu energie nucleară ar fi mai puternice şi de două ori mai eficiente decât cele cu motoare chimice utilizate astăzi, ceea ce înseamnă că ar putea merge mai departe, în timp ce arde mai puţin combustibil.
 
”Tehnologia nucleară va extinde acoperirea umanităţii dincolo de orbita scăzută a Pământului şi în spaţiul adânc,” a spus el pentru CNN.
 
Pe lângă faptul că permite călătoria spaţială oamenilor, ar putea deschide drumul pentru oportunităţi de afaceri galactice, precizează el.
 
Majoritatea rachetelor de astăzi sunt alimentate de motoare chimice. Acestea pot ajunge pe Marte, dar ar dura mult timp, cel puţin trei ani pentru o călătorie dus-întors, spune Jeff Sheehy, inginer şef al Direcţiei Misiunii Tehnologice Spaţiale a NASA.
 
NASA doreşte să ajungă mai repede, pentru a scurta timpul echipajului în spaţiul cosmic, spune el. Acest lucru ar reduce expunerea la radiaţii spaţiale, care pot provoca probleme de sănătate, risc crescut de cancer pe tot parcursul vieţii, efecte asupra sistemului nervos central şi boli degenerative.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici