O mare companie telecom, cu afaceri şi în România, suspdendă achiziţiile de echipamente 5G până se ia o decizie în privinţa Huawei

Deutsche Telekom a anunţat, miercuri, că a suspendat toate tranzacţiile referitoare la cumpărarea echipamentelor de reţea 5G, în timp ce aşteaptă soluţionarea unei dezbateri în Germania cu privire la problemele de securitate faţă de gigantul chinez Huawei, transmite Reuters.

289 afișări
Imaginea articolului O mare companie telecom, cu afaceri şi în România, suspdendă achiziţiile de echipamente 5G până se ia o decizie în privinţa Huawei

O mare companie telecom, cu afaceri şi în România, suspdendă achiziţiile de echipamente 5G până se ia o decizie în privinţa Huawei

Parlamentarii din coaliţia Angelei Merkel s-au revoltat şi au cerut interzicerea companiei Huawei, care este un furnizor cheie pentru reţelele mobile existente din Germania şi Europa.

În acelaşi timp, în SUA, tranzacţia de 26 miliarde de dolari prin care operatorul telecom T-Mobile cumpără Sprint rămâne în joc. Zeci de state americane şi-au exprimat dezacordul faţă de această fuziune, iar un judecător din New York va analiza cazul pe 9 decembrie.

Washingtonul a impus companiei Huawei, în mai, o interdicţie de export, susţinând că echipamentul gigantului chinez este nesigur, îngrijorări semnalate de preşedintele Donald Trump şi miercuri, la un summit NATO din Anglia.

„Având în vedere situaţia politică incertă, nu încheiem în prezent niciun contract 5G cu niciun furnizor”, a precizat Deutsche Telekom, conform sursei citate.

Potrivit unei surse din industrie, un membru din Cnsiliul de Administraţie al Deutsche Telekom, Claudia Nemat, s-a întâlnit recent cu vicepreşedintele Huawei, Eric Xu, pentru a purta discuţii despre relaţiile de afaceri dintre cele două companii.

Merkel susţine un cadru de reglementare care să nu impună interdicţii generale pentru un singur furnizor, care să îi controleze pe toţi furnizorii acestei tehnologii. Ea a estimat că Huawei acoperă70% din reţelele de telefonie mobilă existente din Germania, o cotă pe care se aşteaptă să o scadă în viitor, în beneficiul concurenţilor europeni Nokia şi Ericsson.

"Sperăm că vom avea o politică clară pentru a aduce 5G în Germania cât mai curând posibil, pentru a nu rămâne în urmă", a spus Deutsche Telekom.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici