Facebook se luptă cu hoţia: Opţiunea care le arată utilizatorilor cine le preia şi postează imaginile

  • Facebook testează o opţiune pentru utilizatori prin care aceştia să evite încălcarea drepturilor de autor
  • Din nou opţiune Manager Drepturi, poţi vedea dacă cineva ţi-a preluat o imagine şi a postat-o la rândul ei
  • Dacă nu doreşti ca altcineva să preia imaginea, vei face raport şi imaginea va fi ştearsă de pe Facebook sau Instagram
944 afișări
Imaginea articolului Facebook se luptă cu hoţia: Opţiunea care le arată utilizatorilor cine le preia şi postează imaginile

FOTO: cdn.vox-cdn.com

Facebook le ia apărarea creatorilor de conţinut. Testează o opţiune prin care poţi să te asiguri că nimeni nu va folosi o imagine de-a ta fără acord.

Tot ce va trebui să faci este să intri în setări în categoria Manager Drepturi. Înregistrezi toate detalii despre fotografie şi poţi specifica în ce situaţie vrei să se aplice drepturile de autor. Dacă o altă persoană face acelaşi lucru, Facebook va decide în favoarea celui care a înregistrat drepturile primul.
 
După ce ai înregistrat fotografia, eşti înştiinţat imediat dacă cineva îţi foloseşte imaginea pe Facebook sau Instagram. Şi este alegerea ta dacă îi permiţi sau nu.
 
Facebook nu a anunţat când va termina testele şi toţi utilizatorii vor benefia de această opţiune. Facebook, dar mai ales Instagram au avut multe scandaluri legate de drepturile de autor pe imagini.
 
„Dacă postezi fotografiile tale pe Facebook, Instagram sau un blog este foarte important să cunoşti contextul. Internetul rămâne un Vest Sălbatic, şi nu doar la persoanele din ţara ta trebuie să fii atent, ci întreaga lume. Aşa că fii inteligent! Înainte să postezi fotografiile tale pe Facebook sau Instagram, asigură-te că ai citit termenii şi condiţiile pentru acea reţea de socializare”, spune Ian Corzine, avocat social media. 
 
 
 
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici