Toaleta care a costat peste 20 de milioane de dolari şi pe care NASA a trimis-o în Spaţiu

  • O toaletă spaţială creată care se potriveşte mai bine femeilor va ajunge pe ISS.
  • A costat 23 de milioane de dolari şi va fi testată de astronauţi câteva luni.
  • Este de două ori mai mică decât actuală, însă tot cântăreşte 45kg şi măsoară 71cm.
1060 afișări
Imaginea articolului Toaleta care a costat peste 20 de milioane de dolari şi pe care NASA a trimis-o în Spaţiu

Profimedia

Dacă te întrebai ce este diferit în Spaţiu faţă de Pământ, răspunsul e totul. Până şi unul dintre cele mai banale lucruri pentru noi devine mai dificil când te afli pe Staţia Spaţială Internaţională. De exemplu, mersul la toaletă. 

NASA a proiectat un nou WC care a fost trimis săptămâna aceasta către ISS. Iar preţul este cel care iese în evidenţă. 23 de milioane de dolari a costat pentru a fi proiectat şi realizat. O investiţie necesară, mai ales pentru femeile aflate în Spaţiu.
 
Vom avea o nouă toaletă pe Staţia Spaţială Internaţională. Aceasta va fi mai uşor de folosit atât de bărbaţi, cât şi de femei. Desigur, există câteva diferenţe anatomice iar versiunile din trecut nu aveau în vedere totul pentru femei şi bărbaţi. Aceasta va fi mai uşor de folosit,” a spus Jessica Meier, astronaut. 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici