Un altfel de război. Guvernul american limitează exportul de software pentru inteligenţă artificială

Administraţia preşedintelui american Donald Trump a luat vineri măsuri pentru a limita exporturile de software pentru inteligenţă artificială ca parte din politica sa de păstrare a tehnologiilor sensibile departe de puteri rivale în domeniu precum China, transmite Reuters.

1342 afișări
Imaginea articolului Un altfel de război. Guvernul american limitează exportul de software pentru inteligenţă artificială

Guvernul american limitează exportul de software pentru inteligenţă artificială

Sub o nouă regulă ce va intra în vigoare luni, 6 ianuarie, companiile din Statele Unite care exportă anumite tipuri de softuri pentru imagistică geospaţială vor trebui să obţină o licenţă pentre a le comercializa către alte ţări. Excepţie fac livrările către Canada.

„Vor să împiedice companiile americane de la a-i mai ajuta pe chinezi să dezvolte produse de inteligenţă artificială care ar putea să fie folosite în scopuri militare”, a explicat James Lewis, expert în tehnologie la Centrul pentru Studii Strategice şi Internaţionale (CSIS) din Washington.

Regula va fi cel mai probabil bine primită în industrie, a spus Lewis, pentru că firmele se aşteptau la limitări mai stricte pentru exporturile de hardware şi software.

Măsura se aplică în cazul tipurilor de software care ar putea fi utilizate ca senzori, drone şi sateliţi pentru a automatiza sau identifica militarii sau civilii, a adăugat Lewis.

Măsurile vor fi în primă fază finalizate de Departamentul american pentru Comerţ sub mandatul unei legi din 2018, care a responsabilizat agenţia cu întemeierea unor reguli pentru reglementarea exporturilor de tehnologie către China, din motive economice şi de securitate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici