Un zoolog studiază zborul libelulor pentru a dezvolta cele mai performante drone

  • Samuel Fabian, zoolog la Colegiul Imperial din Londra, a studiat acrobaţiile în aer ale libelulelor
  • Secretul acestor acrobaţii va duce la construirea unor drone cu un consum minim de energie
  • Au fost amplasaţi 20 de magneţi pe libelule pentru monitorizare
407 afișări
Imaginea articolului Un zoolog studiază zborul libelulor pentru a dezvolta cele mai performante drone

O descoperire importantă cu privire la acrobaţiile în aer ale libelulelor poate să ajute la construirea de drone mai performante decât ceea ce există, în acest moment, pe piaţă.

Zoologul Samuel Fabian, de la Colegiul Imperial din Londra, a demarat un studiu în care a urmărit mişcările acrobatice ale libelulelor, în aer, atunci când îşi capturează prada.

Pe durata experimentului au fost amplasaţi magneţi de dimensiuni foarte mici pe 20 de exemplare de libelule. Cu ajutorul unor camere speciale de urmărire a zborului, aceştia au creat modele 3D ale acrobaţiilor insectelor.

Aceste descoperiri vor ajuta, pe viitor, la construirea de drone cu un consum minim de energie. Mai mult, dronele se vor putea îndrepta fără să fie controlate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici