#TrebuieSaRepornimBusinessul  Video Avertismentul unui CEO: Ajungem la 2 milioane de şomeri dacă nu ne întoarcem la muncă

  • Companiile trebuie să îşi reia activitatea cât mai repede pentru ca economia să repornească
  • Dacă restricţiile vor continua şi după 15 mai, riscăm să dublăm numărul de şomeri
  • Unele companii încep să se mişte şi angajează oameni prin interviuri video
1669 afișări

Angajaţii români trebuie să se întoarcă la muncă pentru ca economia să poată reporni, pentru că altfel riscăm să ne dublăm numărul de şomeri, iar impactul în economie va fi colosal.

„Sunt în acest moment peste un milion de români afectaţi în mediul privat din cele 4,  dacă vom continua mult după 15 mai, riscăm să ajungem mult mai rău, poate la chiar la 2 milioane de oameni afectaţi de această criză. De aceea, companiile au început deja să se mişte pentru relansare, au început deja să se ducă în ideea de a face interviurile online, videointerviuri - la noi, peste 500 de companii folosesc funcţionalitatea de videointerviuri-  şi e clar că aceste companii îşi doresc să reia activitatea. Este foarte important pentru toată lumea ca această activitate să se reia încet-încet, astfel încât la 15 mai, când probabil starea de urgenţă va fi ridicată, să începem să mişcăm economia astfel încât să nu riscăm să ajungem într-o zonă de şomaj exagerată”, spune Bogdan Badea, CEO, platforma online de recrutare eJobs.ro.

Există trei categorii de companii care pot profita de un restart al business-ului. Una este cea a firmelor care pot funcţiona cu angajaţii care lucrează de acasă şi care vor menţine această politică şi după eliminarea restricţiilor. Alta este cea a companiilor care îşi pot rechema, alternativ, la muncă angajaţii.

„Sunt acele comapnii care nu pot să muncească de acasă şi nici nu pot să muncească alternativ, să luăm exemplu o fabrică. Acolo cred că măsurile de distanţare socială, măştile, mănuşile şi tot ce înseamnă zona de securitate şi siguranţă în cazul acesta se pot aplica şi acele companii pot relua producţia astfel încât să ducă la sfârşit procesul de producţie, să poată să vândă produsele şi în acelaşi timp să genereze venituri, iar din acele venituri să poată să plătească salarii pentru oamenii din companie”, mai adaugă acesta.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că,  după data de 15 mai, nu vom mai semna declaraţii pentru a ieşi din casă, dar că vor exista în continuare unele restricţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici