Câinii pot simţi mirosul infecţiei cu coronavirus. Cercetătorii din Marea Britanie vor începe un studiu pentru a afla cum pot fi dresaţi

Câinii special dresaţi pentru a detecta droguri vor fi testaţi pentru a determina modul în care pot depista şi noul coronavirus.

3939 afișări
Imaginea articolului Câinii pot simţi mirosul infecţiei cu coronavirus. Cercetătorii din Marea Britanie vor începe un studiu pentru a afla cum pot fi dresaţi

Sursa foto: Facebook Medical Detection Dogs

O organizaţie de caritate, „Medical Detection Dogs”, a dresat deja mai mulţi câini pentru a depista malaria, cancerul şi boala Parkinson.

Totodată, organizaţia va desfăşura studii, alături de Universitatea Durham şi London School of Hygiene and Tropical Medicine (LSHTM), privind pandemia de Covid-19.

Directorul organizaţiei, Claire Guest, a precizat că trebuie identificat modul cel mai sigur pentru a „prinde mirosul virusului de la pacienţii infectaţi”.

„În principiu, suntem siguri că noul coronavirus poate fi detectat de câini”, a spus aceasta, potrivit BBC.

„Depistarea ar fi rapidă, eficientă şi non-invazivă, astfel că ne-am asigura că resursele Serviciului Naţional de Sănătate (NHS) ar fi folosite doar dacă este absolut necesar”, a mai adăugat Claire Guest.

Potrivit directorului controlului bolilor de la LSHTM, prof. James Logan, cercetările arată că mirosul infecţiei cu malarie poate fi depistat de câini cu un nivel de acurataţe „mai ridicat decât standardele pentru diagnosticare ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS)”. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici