Video Cartier din Buzău, cu 2000 de oameni, în carantină. Cum s-au infectat 19 oameni cu SARS-CoV-2

  • Autorităţile buzoiene au decis să închidă cartierul Poşta din Buzău după confirmarea a 19 cazuri de VOVID-19
  • Cartierul are o populaţie de aproximativ 2.000 de locuitori
  • Aprovizionarea oamenilor va fi asigurată de către autorităţile locale
12368 afișări

Un cartier din Buzău a intrat în carantină timp de 14 zile. 19 persoane au fost confirmate pozitiv cu COVID-19 după ce au luat contact cu un bărbat care şi-a vizitat rudele de Paşte. 

Prefectura Buzău a decis să instituie carantina timp de 14 zile pentru cartierul Poşta, la propunerea Direcţiei de Sănătate Publică. ”Am convocat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă pentru comunicarea şi aprobarea măsurii. Cei 19 pacienţi au fost transferaţi la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat şi la Institutul Victor Babeş din Bucureşti” a anunţat Leonard Dimian, prefectul Buzăului

Cartierul carantinat are o populaţie de aproximativ două mii de locuitori. Aprovizionarea cu alimente şi bunuri de strictă necesitate va fi asigurată de către autorităţile locale.

Cele 19 cazuri pozitive sunt contacţi direcţi al unui bărbat confirmat cu noul virus pe data de 1 mai. Potrivit autorităţilor, bărbatul ar fi contactat virusul de la socrul său, din judeţul Ialomiţa, ulterior confirmat pozitiv.  

Autorităţile au declanşat o anchetă epidemiologică în acest caz.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici