Comisioane uriaşe la platformele de food delivery. Cât încasează ”marii câştigători ai crizei” pentru o comandă de 100 de lei

  • Comisioanele cerute de platformele de food delivery restaurantelor sunt uriaşe, spun proprietarii.
  • La o comandă de 100 de lei, plaftorma de food delivery încasează 40 de lei.
  • Piaţa locală a platformelor de livrări de mâncare este estimată la 10-15 milioane de lei, potrivit Ziarului Financiar.
5457 afișări

Criza COVID-19 ne-a trimis pe toţi acasă şi a pus la pământ sectorul HoReCa. Proprietarii au fost nevoiţi astfel să se adapteze crizei. Ţi-au adus restaurantul acasă, apelând la livrările prin intermediari. Aceştia se plâng că există un dezechilibru financiar între ei şi companiile de food delivery. Cauza? Comisioanele de 30% care, potrivit antreprenorilor, sunt uriaşe.

Radu Dumitrescu, proprietar restaurante: Ei sunt marii câştigători, sunt în postura în care nu negociază, sunt în postura în care au aşa, un semicartel. Poate Consiliul Concurenţei poate vedea chestia asta încasează foarte mulţi bani, mai mulţi bani decât tot domeniul acesta.

Radu Dumitrescu conduce şase restaurante în Bucureşti. Spune că la o comandă de 100 de lei, platformele de livrări de mâncare încasează 30 de lei de la restaurant şi 10 lei de la client.

Radu Dumitrescu, proprietar restaurante:  Ne-am făcut deja o platformă de livrări. Suntem foarte concentraţi să livrăm singuri. Fără ajutorul platformelor de livrări.

Piaţa locală a platformelor de livrări de mâncare este estimată de Ziarul Financiar la 10-15 milioane de lei. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici