Video Coronavirusul întrerupe tradiţia românilor de 1 Mai

  • A fost primul 1 Mai post-decembrist fără mici la iarbă verde
  • Anul acesta, românii nu au mai sărbătorit Ziua Muncii cu grătare la pădure
  • Poliţiştii au patrulat în zonele parcurilor şi pădurilor din Capitală
304 afișări

A fost 1 Mai, dar parcă nici nu s-a simţit. Nu tu un grătar la iarbă verde, nu tu o ieşire la pădure. Bucureştenii nu s-au aventurat în afara casei, dar e drept că şi filtrele de poliţie au împânzit tot oraşul. Pe scurt a fost o sărbătoare a muncii cum nu am mai avut de la Revoluţie încoace.

Ieşirile din oraş au fost atent supravegheate de poliţie, aşa că, în lipsa unui motiv întemeiat, exista oricum riscul să fii întors din drum.

Pentru alţii însă, a fost un 1 Mai ca oricare altul.

„Nu sunt în niciun caz împătimită a grătarelor. Mă simt foarte liberă şi foarte fericită pentru că am un animal de companie şi îmi umple timpul 90 %. Personal, vă spun că nu simt nicio diferenţă”, a spus o femeie ce îşi plimba câinele pe stradă.

Parcurile au rămas închise, iar poliţiştii au fost la datorie în toate zonele de interes altădată pentru grătaragii.

„Pădurea Băneasa, precum şi alte zone care în trecut erau frecventate de cetăţeni pentru a face grătare sunt zone interzise”, a atras atenţia Ciprian Romanescu, reprezentant al Poliţiei Capitalei.

Nu-ţi face deocamdată planuri pentru după data de 15 mai, pentru că nu se ştie încă ce restricţii se vor menţine. Vom avea libertate de circulaţie, dar e posibil ca întâlnirile în grupuri mai mari de trei persoane să rămână interzise.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici