- Home
- Video
- (02.05.2020, 13:00)
- Magda Gheorghiţă
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Video Cum s-ar putea redeschide birourile. Explicaţiile profesorului Alexandru Rafila
- Alexandru Rafila îţi spune cum să reiei munca în birourile open-space
- „E nevoie de personal mai mult pentru curăţenie”, a spus Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie
- „Nu e bună ideea să lucrezi doi ani de acasă!”, a mai adăugat expertul
Urmărește
1030 afișări
Odată cu ieşirea din starea de urgenţă, ar putea reîncepe şi activitatea clădirilor de birouri. Un pas important pentru reluarea activităţii economice, care trebuie făcut cu îndeplinirea unor condiţii. Iată ce recomadă profesorul Alexandru Rafila pentru munca în open-space.
„Trebuie în primul rând să le facă ture, să stea mai puţin, ideal e să ai jumătate din efectiv şi dacă poţi să ai separatoare, care nu înseamnă să faci neapărat pereţi, dar nişte separatoare, care pot fi şi transparente, care trebuie şterse periodic”, a declarat acesta.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ești de acord ca Iohannis să rămână în funcție, deși mandatul lui expiră pe 21 decembrie? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Corneliu Bjola, profesor la Oxford: Nu-mi venea să cred ochilor ce am văzut la alegerile din România
-
Statele Unite au deblocat 20 de miliarde de dolari pentru Ucraina
-
Coreea de Nord din inima Europei. Lukaşenko: avem zeci de focoase nucleare
Profesorul Rafila îţi spune că igiena şi curăţenia nu sunt ca şamponul, 2 în 1, ele trebuie făcute temeinic şi, pentru asta, trebuie să existe personal dedicat.
„Ce e interesant, sfatul pe care îl oferă inclusiv Organizaţia Internaţională a Muncii, este să suplimenteze personalul pentru curăţenie. Să nu îl supraîncarce cu activitate, să angajeze persoane care să ţină un nivel important de curăţenie, să reglementeze accesul în spaţiile comune, în toalete, în bucătării”, a continuat Rafila.
Profesorul Rafila crede că, întoarcerea la lucru în siguranţă în companii se bazează şi pe disciplina salariaţilor, care trebuie să respecte măsurile necesare pentru prevenirea îmbolnăvirilor.
„Personalul să cunoască problema şi aşa poate să implementeze şi o prevenire. Dar dacă îi spui doar automat fă aia sau nu face aia şi el nu înţelege de ce acţionează într-un anumit mod, succesul măsurii pe termen mai lung este compromis”, a mai explicat preşedintele Societăţii Române de Microbiologie.
Alexandru Rafila îţi spune că autorităţile trebuie sa facă un ghid cu recomandări pentru realuarea activităţii economice. Pentru prevenirea îmbolnăvirilor, munca de acasă este o soluţie, dar nu pe termen lung. Iar angajatorii trebuie să se asigure că psihicul oamenilor nu este afectat de izolare.
„Sănătatea mintală este extrem de importantă. Oameni care sunt izolaţi prea mult timp se readaptează greu şi trebuie susţinuţi în acest demers. Ideea stau acasă, lucrez de acasă doi ani, nu mă mai întâlnesc cu nimeni, nu este în niciun caz bună”, a mai precizat Rafila.
Cel mai probabil, după 15 mai vei putea merge şi tu la serviciu. Este important să respecţi regulile de prevenire a bolilor, ca să nu te întorci din nou la munca în pijamale.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Cât de importantă este o viață sexuală activă? Intimitatea fizică joacă un rol esențial în menținerea relațiilor sănătoase
Citește pe www.zf.ro: Cum a fost invadată Polonia de ruşi prin Belarus
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Avertismentul lui Alexadru Rafila pentru weekend-ul de 1 mai: Mai avem un hop! Sper ca oamenii să fie precauţi!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este, de fapt, în spatele TikTok. Povestea omului care a creat un fenomen pe care preşedintele Donald Trump vrea să îl distrugă, iar unele dintre cele mai importante companii americane vor să-l cumpere
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Gigi Becali a început să plângă în biserică. Imagini copleșitoare cu milionarul în momentul în care s-a prăbușit emoțional în fața icoanelor
PROSPORT.RO
Ce a prezis Nostradamus pentru 2025: se pune la cale un război și 2 țări intră în conflict
CANCAN.RO
Medicul neurochirurg Vlad Ciurea ne spune care sunt cele 2 alimente care ne fac cei mai INTELIGENȚI
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:50
Lasconi: Înainte de orice, sunt un om care doreşte binele României
-
ieri, 22:49