Video Jurnalul Corinei din China, episodul 11: “Autorităţile au relaxat măsurile de siguranţă iar de 1 mai, oamenii au o vacanţă de cinci zile”

  • Corina Albota, româncă din China:”Oamenii pot să călătorească, dar aleg să viziteze locuri de lângă oraşele de domiciliu”
  • Corina Albota, româncă din China:”Chinezii au voie să meargă la picnicuri în parc”
  • Corina Albota, româncă din China: “Locurile turistice sunt deschise, dar capacitatea acestora este de numai 30%”
1258 afișări

Dacă la Bucureşti autorităţile suflă şi în iaurt de teama coronavirusului, în China, locul de unde a pornit pandemia, viaţa a revenit aproape de normal. Şi pentru că ziua de  1 mai este una importantă pentru autorităţi, Corina Albota, românca aflată la studii în ţara asiatică, îţi spune că partidul comunist chinez a pregătit o adevărată sărbătoare. Oamenii vor celebra timp de aproape o săptămână Ziua Internaţională a Muncii, mai ales că multe dintre restriciţii au fost deja ridicate.

”Vacanţa de 1 mai este importantă din raţiuni normale aici. Va fi o vacanţă de cinci zile iar asta le permite oamenilor să călătorească . Nu cerd însă că se va întâmpa acest lucru”, a declarat Corina Albota, româncă din China.

Dacă părăsesc regiunea, cei care au copii sau sunt profesori au obligaţia ca la întoarcere să stea în izolare timp de 14 zile. Tocmai de aceea, mulţi au decis să nu plece prea departe de locurile de domiciliu.

”Prietenii mei care au copii caută desinaţii aproape de oraş, în sătucul de lângă. Locurile turistice sunt deschise aproape în totalitate. Cu toate acestea, biletele trebuie rezervate online, iar capacitatea locaţiilor este de doar 30%”, a mai precizat Corina.

Chinezii nu fac grătare, dar au voie să iasă la picnicuri şi  chiar să se întâlnească în grupuri mari la restaurant.

”Poţi să faci un picnic în parc. Dace e o zonă verde neînchisă nu ai mari restricţii. Dacă parcul este public cu intrare, auci nu pot fi prea mulţi oameni în acelaşi timp. Pot să spun că după atâtea luni ne-am obişnuit cu aceste restricţii”, a încheiat Corina Albota.

Mai mult, autorităţile chineze au decis că elevii trebuie să se întoarcă la cursuri. Şcolile au fost redeschise pentru toate clasele şi se gândeşte un proiect şi în ceea ce îi priveşte pe copiii de grădinţă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici