Producătorii te îndeamnă să încerci produse tradiţionale

  • De ziua Mediului, a fost lansată marca înregistrată „Produs în Arie naturală protejată”.
  • Producătorii te aşteaptă cu mâncare şi băutură tradiţională: brânzeturi româneşti, sucuri naturale, vin sau pălincă.
  • Activităţile de ecoturism au fost grav afectate de epidemie, aşa că administratorii de parcuri şi producătorii speră să atragă mai mulţi turişti, în urma înregistrării sub acest brand
332 afișări

Codruţa Suciu pune la dispoziţia producătorilor parcul pe care îl are în administrare, Parcul Natural Lunca Mureşului, pentru a îţi arăta că produsele tradiţionale au un gust aparte: brânzeturi româneşti, sucuri naturale, vin sau pălincă. Codruţa spune că epidemia a afectat activităţile de ecoturism şi speră să recupereze timpul pierdut . Asta după ce sute de producători au lansat brandul „Produs în Arie naturală protejată”. 

Codruţa Suciu, administrator Parcul Natural Lunca Mureşului: „Turiştii pot degusta produse cum ar fi mierea, avem aici, cum puteţi observa, miere cu fagure, de tei, de sacâm, avem iarăşi, foarte cunoscutul salam de Nădlac. Mai avem şuncă, brânză, caş de oaie, de la producătorii dela noi din parc, pâine cu unsoare. Noi sperăm să ne aducă mai mulţi turişti, şi astfel, acitvităţile noastre de ecoturism, pe care le organizăm în fiecare an, să capete o altă nuanţă.”

Cătălina Bogdan, administrator Parcul Natural Munţii Maramureşului: „Pe producătorii locali, acest brand îi poate ajuta, în sensul că îşi pot valorifica mult mai bine produsele.”

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici