Video Şcoala online, un test de atenţie şi răbdare pentru copii şi părinţi. Un psiholog îţi vine în ajutor

  • Predarea online este o provocare atât pentru elevi, cât şi pentru profesori
  • Părinţii trebuie să îl motiveze pe copil pentru a participa activ la lecţiile online
  • Psiholog: ”Părinţii trebuie să evite să facă lecţiile în locul copilului”
684 afișări

Întrebat de reporter dacă face cursuri online, un copil a răspuns că „da, în fiecare zi”.

Reporter: Şi cum îţi place mai mult?

Copil: Mai mult la şcoală cu elevii.

Reporter: De ce?

Copil: Nu prea îmi place mie să stau atât de mult în casă.

Nu-i aşa că te regăseşti în astfel de situaţii? Se plictisesc, nu au răbdare, nu sunt comunicativi şi nu înţeleg ce le explică învăţătorul sau profesorul. Cu siguranţă şi copilul tău a trecut în această perioadă prin astfel de cazuri.

Un psiholog îţi spune ce ai de făcut ca să-i poţi da o mână de ajutor copilului tău.

„Părinţii sunt cei care pot contribui la acceptarea noii forme de învăţare online întărind utilitatea ei prin discursuri, prin discuţii prin care ei le iniţiază cu copiii lor” spune psihologul Keren Rosner.

Îţi spune şi ce greşeli fac părinţii.

„Părinţii să evite să facă lecţiile în locul copilului, să nu fie critici în ceea ce priveşte metoda. Să-l încurajeze ca el să deprindă obiceiuri şi să îi fie de folos, nu să-l respingă. Nu să se plângă continuu, ci să facă ceea ce ar face la şcoală doar că într-o formă diferită, într-o formă nouă.”

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici