Video ŞTIRILE OREI 20.00

MEDIAFAX vă prezintă ştirile orei 20.00

114 afișări

Eliminarea pensiilor de serviciu ale magistraţilor contravine principiului independenţei justiţiei, fiind neconstituţională, avertizează CSM. Consiliul mai spune că dacă pensiile vor fi afectate ar putea sesiza organismele internaţionale şi Curtea Constituţională cu un conflict juridic de natură constituţională.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede că o diplomă de doctorat poate fi anulată doar în instanţă. Legea a fost contestată la Curtea Constituţională de către preşedinte, dar judecătorii au respins sesizarea.

Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, a anunţat numirea lui Mircea Geoană în funcţia de adjunct al secretarului general al Alianţei Nord-Atlantice în locul Rosei Gottemoeller, din SUA. Mircea Geoană spune că este „o uriaşă provocare şi oportunitate” să reprezinte interesele Alianţei Nord-Atlantice.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, pentru MEDIAFAX, că măsura care vizează trimiterea unor „pacienţi sub acoperire” în spitale „nu este o „vânătoare de vrăjitoare”. Aceasta va funcţiona ca o analiză în urma căreia, dacă se vor găsi nereguli, se va întocmi un raport înaintat spitalului.

România este din nou campioana inflaţiei în Uniunea Europeană, cu 3,9%, în luna iunie, anunţă Eurostat. Ea este urmată de Ungaria şi Letonia. Cele mai reduse rate ale inflaţiei au fost înregistrate în Grecia, Cipru, Danemarca şi Croaţia.

Comisia Europeană a anunţat iniţierea unei investigaţii care vizează compania de comerţ online americană Amazon. Grupul este suspectat că utilizează datele transmise de firmele care efectuează comerţ în detaliu pe platforma online.

Taguri:
ştiri,
mediafax,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici