VIDEO Momentul în care are loc tragedia din Taiwan. Anchetatorii au reconstruit pas cu pas accidentul feroviar

Anchetatorii care analizează cel mai mare dezastru feroviar din ultimele decenii din Taiwan au recuperat din resturile rezultate în urma coliziunii cipul microSD de pe camera de bord.

1394 afișări

Aceste înregistrări alături de cutia neagră a trenului şi înregistrările de pe camerele feroviare au permis anchetatorilor să reconstruiască pas cu pas accidentul de vineri, deşi o anchetă mai detaliată este încă în desfăşurare, au declarat oficialii din cadrul Consiliului de siguranţă pentru transporturi din Taiwan, în cadrul unei conferinţe de presă.

Constatările iniţiale arată că autoutilitara de care trenul s-a lovit a alunecat în zona şinelor cu puţin timp înainte de impact.

"A existat puţin peste un minut între momentul în care camionul a alunecat pe şine şi momentul în care Taroko Express l-a lovit, conform estimării noastre iniţiale", a declarat marţi preşedintele Comitetului pentru Siguranţă în Transporturi din Taiwan, Dr. Young Hong-tsu.

Mecanicii de pe tren au acţionat frânele manuale pentru a încerca să încetinească trenul care se deplasa cu 127 de kilometri pe oră. Young a spus că trenul ar fi avut nevoie de aproximativ 500-600 de metri pentru a se opri complet, dar avea mai puţin de jumătate din acestă distanţă. Trenul la momentul impactului avea 121 de kilometri.

Coliziunea a fost atât de violentă încât trenul a transportat o parte din corpul camionului pe o distanţă de 320 de metri într-un alt tunel.

Muncitorii sunt încă la sol lucrând la îndepărtarea ultimelor două vagoane ale trenului, inclusiv cabina mecanicilor, care a suferit cele mai multe daune.

Noile informaţii furnizate de anchetatori contrazic rapoartele media anterioare în care şoferul camionului le-a spus reporterilor că a lăsat camionul parcat pe şantier.

51 de persoane au murit, iar alte 146 au fost rănite în urma accidentului feroviar produs vineri în Taiwan.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici