Când începe modernizarea Gării de Nord. „S-a semnat contractul de 419,8 mil. lei”

CFR SA, compania care administrează infrastructura feroviară, a semnat contractul în valoare de 419,85 mil. lei (85 mil. euro), fără TVA, pentru modernizarea Gării de Nord, cu asocierea de firme GDO Mov Impex - Omega Cert Sistem. Modernizarea Gării de Nord - faza I - se află în etapa de elaborare a proiectului tehnic, potrivit oficialilor Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR SA.

1783 afișări
Imaginea articolului Când începe modernizarea Gării de Nord. „S-a semnat contractul de 419,8 mil. lei”

Când începe modernizarea Gării de Nord, cel mai important nod feroviar din ţară? „S-a semnat contractul de 419,8 mil. lei, iar acum se elaborează proiectul tehnic.”

„Contractul pentru modernizarea Gării de Nord - faza I - prevede o durată de 5 luni pentru elaborarea proiectului tehnic, 4 luni pentru obţinerea avizelor, acordurilor şi a autorizaţiei de construire, iar perioada aferentă lucrărilor efective de modernizare este de 46 de luni de la emiterea ordinului de începere“, au transmis reprezentanţii companiei către ZF.

Gara de Nord, cel mai important punct feroviar din ţară, un nod tranzitat de milioane de pasageri anual, a fost lăsată în paragină în ultimele trei decenii.

Asocierea formată dintr-o companie înregistrată în Bucureşti şi una din judeţul Maramureş se va ocupa de modernizare. Compania GDO Mov Impex, controlată de Delia Goie şi înregistrată în Baia Mare (judeţul Maramureş) a finalizat cu afaceri de 35,2 mil. lei (mai mari cu 71% faţă de anul anterior) în 2022 şi cu un profit net de 1,7 mil. lei, în creştere cu 72% faţă de anul anterior. Firma raporta 35 de angajaţi.

Compania Omega Cert Sistem din Bucureşti, controlată de Marin Iulian Toader (60% şi acţiuni) şi Monica Laura Toader (40% din acţiuni), a raportat afaceri de doar 442.000 de lei în 2022 şi un profit de 106.000 lei, la un singur angajat, potrivit termene.ro. Compania se ocupă de „activităţi de testare şi analize tehnice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici