Germania va oferi Ucrainei 45 de milioane de euro pentru refacerea energetică

Germania va oferi Ucrainei 45 de milioane de euro forma unui grant pentru refacerea energetică, a anunţat joi Ministerul ucrainean al Energiei.

105 afișări
Imaginea articolului Germania va oferi Ucrainei 45 de milioane de euro pentru refacerea energetică

Germania va oferi Ucrainei 45 de milioane de euro pentru refacerea energetică

Moscova şi-a intensificat recent atacurile cu rachete şi drone împotriva infrastructurii critice a Ucrainei, distrugând mai multe termocentrale din ţară, inclusiv centrala Trypillia, principalul furnizor de electricitate pentru oraşele Kiev, Zhytomyr şi Cherkasy, informează Kyiv Independent.

Miercuri, Rusia a desfăşurat un atac pe scară largă împotriva oraşelor Poltava, Kirovohrad, Zaporizhzhia, Lviv, Ivano-Frankivsk, Kiev şi Vinnytsia, vizând în principal infrastructura energetică. Cel puţin două centrale hidroelectrice au fost dezafectate ca urmare a atacului.

Subvenţia va finanţa proiectul „Îmbunătăţirea eficienţei transportului de energie electrică", care a fost stabilit oficial în timpul unei întâlniri între ministrul ucrainean al energiei şi ministrul german al dezvoltării, Svenja Schulze.

„Este foarte important pentru noi ca fondurile să poată fi direcţionate în diferite direcţii pentru a restabili şi consolida stabilitatea obiectelor sistemului de transmisie supuse atacurilor inamice", a declarat Halushchenko.

Ukrenegro, operatorul energetic de stat din Ucraina, a semnat grantul în cooperare cu Banca de Dezvoltare Germană, KfW. Potrivit ministerului, se vor achiziţiona echipamente pentru modernizarea eficientă din punct de vedere energetic, automatizarea şi reconstrucţia substaţiilor Ukrenegro.

„Datorită sprijinului acordat de Banca de Dezvoltare Germană KfW în timpul agresiunii militare a Federaţiei Ruse, NPC Ukrenergo a atras peste 177 de milioane de euro în împrumuturi şi granturi pentru refacerea şi dezvoltarea reţelei de transport a energiei electrice", a precizat ministerul.

La începutul acestei săptămâni, Ukrenegro a anunţat că importurile din Europa nu vor fi suficiente pentru a acoperi complet deficitul energetic al Ucrainei, cauzat de atacul din 8 mai asupra infrastructurii energetice ucrainene.

Trei centrale termice au fost avariate în recentele atacuri, potrivit celei mai mari companii energetice private din Ucraina, DTEK.

Miercuri, Ukrenergo a declarat că va limita furnizarea de energie pentru utilizatorii industriali şi comerciali între orele 18.00 şi 23.00.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
germania,
ucraina,
bani

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici