Prăbuşirea podului din Baltimore: salvatorii caută supravieţuitori în râu

Salvatorii caută încă supravieţuitori după ce o navă de marfă s-a izbit marţi foarte devreme de podul cu patru benzi din portul american Baltimore, provocând prăbuşirea acestuia şi aruncând maşini şi oameni în râul de dedesubt.

1198 afișări
Imaginea articolului Prăbuşirea podului din Baltimore: salvatorii caută supravieţuitori în râu

Prăbuşirea podului din Baltimore: salvatorii caută supravieţuitori în râu

Salvatorii au scos doi supravieţuitori, dintre care unul în „stare foarte gravă”, şi căutau mai mulţi în râul Patapsco.

Oficialii din Baltimore au declarat că cel puţin şapte vehicule au plonjat în apă, dar nu au putut oferi o cifră exactă.

Kevin Cartwright, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Pompieri din Baltimore, a declarat anterior pentru Reuters că până la 20 de persoane ar putea fi în râu, împreună cu „numeroase vehicule şi, posibil, un tractor cu remorcă sau un vehicul la fel de mare ca un tractor cu remorcă, despre care se crede că a intrat în râu”.

Dezastrul de marţi ar putea fi cea mai gravă prăbuşire a unui pod din SUA din 2007, când podul I-35W din Minneapolis s-a prăbuşit în râul Mississippi, provocând moartea a 13 persoane.

O înregistrare video în direct postată pe YouTube arată cum nava a intrat în pod în timpul întunericului. Farurile vehiculelor puteau fi văzute pe pod în timp ce acesta se prăbuşea în apă, iar nava a luat foc. Reuters nu a putut verifica înregistrările video.

Guvernatorul statului Maryland, Wes Moore, a declarat stare de urgenţă pentru a mobiliza rapid resurse federale pentru a face faţă situaţiei de urgenţă. FBI din Baltimore a declarat pe X că personalul său se află „la faţa locului”. În cadrul unei conferinţe de presă, comisarul poliţiei din Baltimore, Richard Worley, a declarat că nu există niciun indiciu de terorism.

Baltimore este cel mai aglomerat port din SUA pentru transportul de maşini, manipulând peste 750.000 de vehicule în 2022, potrivit datelor Administraţiei Portuare din Maryland. Nu a fost clar dacă alte nave au fost avariate sau dacă operaţiunile au fost oprite spre şi dinspre port, au declarat surse din domeniul transportului maritim şi al asigurărilor.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici