Record: Canada înregistrează în 2023 cea mai rapidă creştere a populaţiei din ultimii 66 de ani

Populaţia Canadei a atins un nivel record de 40,77 milioane de locuitori în 2023, în mare parte datorită imigraţiei temporare, a anunţat miercuri Statistics Canada, citat de Reuters.

1801 afișări
Imaginea articolului Record: Canada înregistrează în 2023 cea mai rapidă creştere a populaţiei din ultimii 66 de ani

Record: Canada înregistrează în 2023 cea mai rapidă creştere a populaţiei din ultimii 66 de ani

Ţara a adăugat 1,27 milioane de persoane în 2023, cu 3,2% mai mult decât în anul precedent - marcând cea mai mare creştere din 1957.

Afluxul de imigranţi ar fi motivul pentru care există o penurie de locuinţe care a crescut preţurile spaţiilor de locuit şi a trimis accesibilitatea la noi minime, afectând ratingul de aprobare al premierului Justin Trudeau. Creşterea populaţiei a tras în jos şi cifrele privind produsul intern brut pe cap de locuitor al ţării, aşa cum s-a văzut în ultimul trimestru, precum şi nivelurile de productivitate, au declarat economiştii şi Banca Canadei.

„În 2023, marea majoritate (97,6%) a creşterii populaţiei Canadei provine din migraţia internaţională (atât imigraţia permanentă, cât şi cea temporară), iar restul (2,4%) provine din sporul natural”, se arată într-un comunicat al Statscan.

„Acesta a fost al doilea an consecutiv în care imigraţia temporară a determinat creşterea populaţiei şi al treilea an consecutiv cu o creştere netă a NPR (rezidenţi nepermanenţi)”, se mai arată în comunicat.

Canada s-a bazat foarte mult pe imigraţie pentru a-şi stimula forţa de muncă şi creşterea economică, aproape un sfert din populaţie fiind reprezentată de rezidenţi canadieni care nu sunt născuţi în Canada în 2021, potrivit raportului FMI pentru 2021. Acesta este cel mai ridicat nivel dintre naţiunile G7. Dar în ultimele luni, guvernul liberal al lui Trudeau a încercat să contracareze presiunea prin măsuri de limitare a numărului de studenţi internaţionali şi de rezidenţi nepermanenţi care pot veni în Canada în fiecare an.

Se estimează că 2.661.784 de rezidenţi nepermanenţi trăiau în Canada la 1 ianuarie 2024, arată datele Statscan. Dintre aceştia, 2.332.886 erau posesori de permise şi membrii familiilor lor care locuiau cu ei, iar 328.898 erau solicitanţi de azil cu sau fără permise de muncă sau de studii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici