Rusia îşi intensifică producţia de armament, după ce Statele Unite au anunţat un nou ajutor pentru Ucraina

  • Ministrul rus al Apărării a ordonat miercuri o creştere a producţiei de armament şi a declarat că livrările trebuie să fie mai rapide pentru războiul din Ucraina.
  • Anunţul vine la o săptămână după ce preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, a semnat un nou ajutor militar de zeci de miliarde de dolari pentru Kiev.
909 afișări
Imaginea articolului Rusia îşi intensifică producţia de armament, după ce Statele Unite au anunţat un nou ajutor pentru Ucraina

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, inspectează întreprinderi din industria de apărare. Sursa foto: Hepta/Mediafax Foto

În cadrul unei întâlniri cu cei mai înalţi responsabili militari însărcinaţi cu ceea ce Moscova numeşte "operaţiunea militară specială" din Ucraina, ministrul Apărării, Serghei Şoigu, a declarat că volumul, calitatea şi viteza producţiei de armament trebuie să fie crescute.

"Pentru a menţine ritmul necesar al ofensivei (...), este necesară creşterea volumului şi a calităţii armelor şi echipamentelor militare furnizate trupelor, în primul rând a armelor", a declarat Şoigu, conform Reuters.

Rusia avansează treptat în puncte cheie de-a lungul frontului de 1.000 km şi a declarat că armele americane nu vor împiedica victoria Moscovei, dar unii oficiali ruşi sunt îngrijoraţi că sprijinul american va duce la escaladarea conflictului.

Şoigu, care a inspectat drone şi alte arme şi dându-şi cu părerea despre îmbunătăţiri, a declarat că întreprinderilor industriale li s-a ordonat să reducă timpul de producţie, în timp ce unităţilor de reparaţii de pe front, din estul şi sudul Ucrainei, li s-a spus să îşi îmbunătăţească eficienţa.

Şeful Statului Major rus, generalul Valeri Gherasimov, care este responsabil de campania militară din Ucraina, i-a prezentat lui Şoigu un raport privind stadiul actual al operaţiunilor. Rusia controlează în prezent aproximativ 18% din Ucraina.

Invazia din 2022 a preşedintelui Vladimir Putin în Ucraina a declanşat cea mai gravă prăbuşire a relaţiilor dintre Rusia şi Occident de la Criza rachetelor din Cuba din 1962, potrivit diplomaţilor ruşi şi americani.

Pe 24 aprilie, Biden a semnat un proiect de lege care prevede un ajutor suplimentar de 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat luni că armele americane încep să ajungă în Ucraina în cantităţi mici, dar că livrările trebuie să fie mai rapide, deoarece forţele ruse care avansează încearcă să profite.

Ucraina se confruntă cu trupe care avansează la nord-vest de oraşul Avdiivka, care a căzut în mâinile Rusiei în februarie, şi în jurul oraşului Ceasiv Iar, despre care comandantul suprem al Kievului spune că Moscova vrea să fie cucerit până pe 9 mai, data aniversării victoriei Rusiei în cel de-al Doilea Război Mondial.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici