1 mai în post. Noua vedetă: Ce este micul vegan şi ce gust are?

În 2024, pentru prima dată, consumul de mici de 1 Mai, ziua muncii, este împărţit între tradiţie şi inovaţie, deoarece această sărbătoare coincide cu postul Paştelui. Cererea pentru mici vegetali, pe bază de ciuperci, a crescut, fiind o alternativă la tradiţionalul mic de carne pentru cei care ţin post în săptămâna mare, astfel că „mânâncă” din vânzările sale, devenind „vedeta zilei”, scrie ZF.

229 afișări
Imaginea articolului 1 mai în post. Noua vedetă: Ce este micul vegan şi ce gust are?

1 mai în post. Noua vedetă: Ce este micul vegan şi ce gust are?

„Anul acesta, 1 mai coincide cu postul şi nu sunt vânzări mai mari ca în alţi ani. Producătorii mi-au spus că retailerii nu au contractat cantităţi mai mari, pentru că, spre deosebire de restul postului, sunt mai mulţi români care ţin post în săptămâna mare“, a spus Dana Tănase, director executiv al Asociaţiei Române a Cărnii (ARC).

Aivia, un magazin specializat în produse vegane, constată o creştere generală a cererii de produse vegane însă nu numai la mici. Cu toate acestea, micii tradiţionali din carne nu au fost uitaţi, chiar dacă consumul lor a scăzut faţă de anii anteriori.

 Iezeress, un producător local de alimente vegane, a subliniat că, în ciuda creşterii cererii pentru alternativele vegetariene, micul din carne rămâne preferatul multora.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici