Când va adera România la Schengen cu graniţa terestră? Răspunsul lui Eugen Tomac

  • România ar putea adera la Spaţiul Schengen cu graniţele terestre în prima parte a anului 2025, spune la RFI eurodeputatul PMP Eugen Tomac.
  • Până atunci, România va intra pe 31 martie în zona europeană de liberă circulaţie, cu frontierele aeriene şi maritime.
20140 afișări
Imaginea articolului Când va adera România la Schengen cu graniţa terestră? Răspunsul lui Eugen Tomac

Când va adera România la Schengen cu graniţa terestră? Răspunsul lui Eugen Tomac

Eugen Tomac estimează că România va intra complet în Spaţiul Schengen în 2025.

„Cel mai realist termen este în prima parte a anului viitor, în timpul preşedinţiei poloneze. Se vor reaşeza toate şi eu sunt convins că vom avea mai multă claritate şi înţelegere din partea tuturor guvernelor”, adaugă el.

În opinia preşedintelui PMP, „ceea ce a făcut Austria este de neacceptat şi de neuitat, pentru că românii au fost sancţionaţi pe nedrept după 2022, prin măsuri absurde, cu atât mai mult cu cât statul român a cedat nepermis de mult, încheind pe lângă Tratat şi Acordul Schengen, înţelegeri bilaterale cu Viena, doar pentru a face jocuri politice interne, care sunt în avantajul Guvernului de la Viena. Eu cred că în prima parte a anului viitor, în timpul preşedinţiei poloneze, vom găsi consensul necesar, pentru a ne atinge şi obiectivul intrării definitive în Spaţiul Schengen”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici