Percheziţii în Capitală la o femeie care a făcut operaţii de chirurgie plastică, fără să fie medic

Poliţiştii Capitalei au făcut miercuri o percheziţie domiciliară la locuinţa unei femei cercetată pentru exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi şi înşelăciune. Aceasta, fără să deţină o calificare în medicină, a făcut intervenţii de chirurgie plastică.

637 afișări
Imaginea articolului Percheziţii în Capitală la o femeie care a făcut operaţii de chirurgie plastică, fără să fie medic

Percheziţii în Capitală la o femeie care a făcut operaţii de chirurgie plastică, fără să fie medic

Poliţiştii au pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară şi un mandat de aducere, în municipiul Bucureşti, într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi şi înşelăciune.

În fapt, din 16 august 2022 până în prezent, fără a deţine un titlu oficial de calificare în medicină, o femeie ar fi exercitat profesia de medic, pe teritoriul ţării noastre, prin efectuarea, în mod repetat, de intervenţii chirurgicale estetice minim invazive, în alte condiţii decât cele legale.

Aceasta ar fi desfăşurat acte specifice profesiei de medic plastician/estetician sau dermatolog, pentru cel puţin 20 de femei, constând în injectări cu acid hialuronic, precum şi alte proceduri, la un sediu fără autorizaţie sanitară de funcţionare din Capitală, cât şi la un sediu din judeţul Constanţa.

Astfel, ar fi obţinut foloase patrimoniale de la persoanele vătămate, în urma prestării acestor servicii medicale nespecializate şi neautorizate, în valoare de aproximativ 19.800 de lei.

În urma percheziţiei au fost identificate şi ridicate mai multe bunuri de interes în cauză.

Femeia a fost dusă la poliţie în vederea audierii şi dispunerii măsurilor legale ce se impun. De asemenea, vor fi audiaţi şi mai mulţi martori.

Cercetările sunt continuate de către poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice - Sector 2, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi şi înşelăciune.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici