Copiii lui Maradona cer mutarea corpului său la un mausoleu

Copiii lui Diego Maradona au depus joi o cerere la justiţia argentiniană pentru mutarea trupului fostului mare fotbalist „într-un loc mult mai sigur" şi pentru ca fanii „să aducă un omagiu” într-un mausoleu.

58 afișări
Imaginea articolului Copiii lui Maradona cer mutarea corpului său la un mausoleu

Copiii lui Maradona cer mutarea corpului său la un mausoleu

Rămăşiţele lui Maradona se află într-un cimitir privat de la periferia oraşului Buenos Aires, unde a fost purtat în noiembrie 2020 într-o procesiune funerară masivă. Doar membrii familiei au voie să intre în cimitir.

Mausoleul, numit "Memorial del Diez", se află în spatele Casei Rosada, sediul executivului argentinian, şi va fi deschis publicului, a declarat presei locale Veronica Ojeda, mama fiului cel mic al lui Maradona.

„Toţi moştenitorii solicită de comun acord să autorizeze transferul la următoarea sa destinaţie de odihnă veşnică (...) într-un loc mult mai sigur decât cel actual", se arată în nota prezentată instanţei semnată de Dalma şi Gianinna Maradona, precum şi de Ojeda în numele lui Diego Maradona Jr.

„Şi pentru ca tot poporul argentinian şi toţi cetăţenii lumii să poată aduce un omagiu tatălui nostru, care a fost cel mai mare idol argentinian".

Mutarea va avea loc în jurul datei de 30 octombrie, data de naştere a câştigătorului Cupei Mondiale din 1986 cu Argentina, a declarat unul dintre avocaţii familiei pentru reporteri, citat de Reuters.

Maradona a murit la vârsta de 60 de ani, în noiembrie 2020, în urma unui atac de cord. Fanii lui Napoli şi ai echipei naţionale argentiniene îl venerau ca pe "zeul fotbalului".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
maradona,
mausoleu,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici