Chişinău: Referendum pentru UE şi alegeri prezidenţiale în 20 octombrie

Parlamentul Republicii Moldova a votat joi pentru organizarea referendumului privind apartenenţa la Uniunea Europeană simultan cu alegerile prezidenţiale, în 20 octombrie.

135 afișări
Imaginea articolului Chişinău: Referendum pentru UE şi alegeri prezidenţiale în 20 octombrie

Chişinău: Referendum pentru UE şi alegeri prezidenţiale în 20 octombrie

Astfel, referendumul pentru apartenenţa la UE va avea loc la aceeaşi dată cu alegerile prezidenţiale.

Reuters notează că partidele de opoziţie se opun eforturilor lui Maia Sandu de integrare europeană şi că mai mulţi membrii ai adunării nu au luat parte la votul pentru referendum.

Curtea Constituţională a Republicii Moldova îşi dăduse anterior aprobarea pentru ca cele două voturi să se desfăşoare simultan.

Aderarea la UE este piatra de temelie a politicilor preşedintelui Maia Sandu, care desemnează Rusia şi corupţia ca fiind cele două mari ameninţări la adresa suveranităţii ţării situate între Ucraina şi România, conform sursei citate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
referendum,
alegeri,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici