Cu ce se potriveşte friptura de miel?

  • Mulţi creştini consideră că vinul este o expresie a bucuriei şi a recunoştinţei pentru sacrificiul lui Hristos.
  • Daniel Borţeanu: „În primul rând, aş începe cu un spumant la început de masă, un spumant românesc, chiar de la Rhein Extra”.
  • Daniel Borţeanu: „La friptură ar trebui în mod normal un vin roşu”.
2417 afișări
Imaginea articolului Cu ce se potriveşte friptura de miel?

Cu ce se potriveşte friptura de miel?

Vinul este adesea asociat cu sângele lui Iisus Hristos, care, conform tradiţiei creştine, a fost vărsat pentru ispăşirea păcatelor omenirii. Mulţi creştini consideră că vinul este o expresie a bucuriei şi a recunoştinţei pentru sacrificiul lui Hristos şi pentru biruinţa Sa asupra morţii. Desigur, un vin bun îţi ofere şi o experienţă culinară de neuitat.

„Masa de Paşte are foarte multe preparate şi de asemenea sunt foarte multe vinuri pe care le putem asocia cu preparatele pe care le punem pe masă. În primul rând, aş începe cu un spumant la început de masă, un spumant românesc, chiar de la Rhein Extra, spumant din struguri Chardonnay, un spumant alb care merge foarte bine cu aperitivele, cu drobul, cu ouăle. Bineînţeles se poate asocia şi un vin alb, un vin alb din struguri Fetească Albă sau Sauvignon Blanc asta pentru aperitive”, susţine Daniel Borţeanu, somelier.

Aromele să fie fructate sau florale?

„Sauvignon Blanc este fructat. Feteasca Albă este floral bineînţeles. Tocmai de aceea le-am recomandat pe cele două pentru că se combină foarte bine cu toate aperitivile.

La friptură ar trebui în mod normal un vin roşu. Ar merge o Fetească Neagră pentru friptura de miel. Sunt foarte mulţi care prepară nu numai friptură, ci şi alte preparate cu sos din miel. Acolo aş merge şi pe alţi struguri: pe un Primitivo De Manduro, de exemplu să alegem şi vinuri de import pe care le-am găsi pe piaţa din România. Un strugure roşu mai corpolent, unde găsim şi unele nuanţe florale dar şi piperate”, a declarat Daniel Borţeanu pentru Aleph News.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici