Un Monet a fost vândut cu aproape 35 de milioane de dolari la o licitaţie

Un Monet a fost vândut cu aproape 35 de milioane de dolari la licitaţia de miercuri seară, a anunţat Sotheby's, marcând un început solid al vânzărilor de artă de primăvară de la New York.

149 afișări
Imaginea articolului Un Monet a fost vândut cu aproape 35 de milioane de dolari la o licitaţie

Sursa foto: smithsonianmag.com

Atât Sotheby's, cât şi casa rivală de licitaţii Christie's şi-au lansat luni sezonul de primăvară. Deşi piaţa globală de artă s-a temperat anul trecut, vânzările puternice de la Londra şi Paris au stârnit optimism pentru 2024.

Tabloul „Meules a Giverny" de Claude Monet, pe care impresionistul francez l-a pictat în 1893, a fost adjudecat cu 34,8 milioane de dolari după un război al licitaţiilor, conform AFP.

Între timp, artista britanico-mexicană Leonora Carrington şi-a doborât propriul record la licitaţie. Lucrarea „Les Distractions de Dagobert" s-a vândut cu 28,5 milioane de dolari.

Noul record o plasează pe Carrington printre primele cinci cele mai valoroase femei artiste la licitaţie, a declarat Sotheby's - şi printre primii patru artişti suprarealişti, „depăşindu-i pe Max Ernst şi Salvador Dali".

Între timp, Christie's a vândut în seara precedentă aproximativ 115 milioane de dolari în artă contemporană, inclusiv o pictură a lui Jean-Michel Basquiat pentru 32 de milioane de dolari.

La casa de licitaţii Phillips, tabloul lui Basquiat „Untitled (ELMAR)" s-a vândut cu 46,5 milioane de dolari.

Pe fondul războiului din Ucraina şi a consecinţelor acestuia - care a dus la o scădere a cumpărătorilor ruşi - vânzările de artă la licitaţii la nivel mondial au scăzut anul trecut la 14,9 miliarde de dolari, faţă de 16 miliarde de dolari în 2022.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici