Australienii blocaţi în Noua Caledonie rămân fără mâncare pe fondul tulburărilor civile

Australienii blocaţi în Noua Caledonie raţionează mâncarea în timp ce aşteaptă o cale de ieşire din acest teritoriu insular tulbure din Pacific, după revoltele în care patru persoane au murit, a declarat sâmbătă un turist din Sydney.

834 afișări
Imaginea articolului Australienii blocaţi în Noua Caledonie rămân fără mâncare pe fondul tulburărilor civile

Australienii blocaţi în Noua Caledonie rămân fără mâncare pe fondul tulburărilor civile

„Copiii sunt cu siguranţă flămânzi pentru că nu prea avem prea multe opţiuni cu care să-i hrănim”, a declarat Joanne Elias, aflat într-o staţiune din capitala Noumea, unde familia ei este refugiată de la izbucnirea tulburărilor din această săptămână, scrie Reuters.

„Se vede că nu mai au mâncare”, a declarat ea prin telefon pentru Reuters, referindu-se la staţiunea în care sunt cazaţi.

Elias, care a sosit în ţară pe 10 mai împreună cu soţul ei şi cei patru copii, a declarat că i s-a spus să umple o cadă de baie în caz că apa se termină, în timp ce stocurile de alimente se diminuează.

„Nu ştim cât timp vom sta aici”, a spus ea, adăugând că familia ei se află printre cei aproximativ 30 de australieni blocaţi în staţiunea Chateau Royal.

După trei nopţi de agitaţie, sute de întăriri ale poliţiei franceze au început să sosească vineri în teritoriul controlat de Franţa, în încercarea de a recâştiga controlul asupra capitalei insulei.

Revoltele, declanşate de furia populaţiei indigene Kanak din cauza unei reforme electorale contestate, s-au soldat cu magazine şi maşini incendiate, magazine jefuite şi blocări ale căilor rutiere, tăind accesul la medicamente şi alimente, spun autorităţile.

Cel puţin patru persoane, inclusiv un oficial de poliţie, au fost ucise în timpul tulburărilor, ceea ce ar putea complica planul preşedintelui Emmanuel Macron de a spori influenţa Franţei în Pacific.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici