Evadarea din închisoare în Olanda nu este infracţiune

  • Lumea a fost şocată de atacul brutal asupra convoiului de poliţie care a ajutat un deţinut din Franţa să evadeze din închisoare şi care s-a soldat cu moartea a doi poliţişti.
  • În Olanda, evadarea din închisoare nu este considerată o infracţiune.
276 afișări
Imaginea articolului Evadarea din închisoare în Olanda nu este infracţiune

Evadarea din închisoare în Olanda nu este infracţiune

În Olanda, dacă un deţinut evadează şi este prins, acesta este pur şi simplu dus înapoi în instituţie pentru a-şi continua pedeapsa.

Cu toate acestea, autorităţile olandeze s-au hotărât să corecteze această ciudăţenie flagrantă din legislaţie. Potrivit NL Times, ministrul demisionar al protecţiei juridice, Franc Weerwind, intenţionează să prezinte în vară o modificare legislativă care să facă ilegală evadarea din închisoare.

Proiectul de lege este în pregătire de cinci ani. În 2019, Franc Weerwind a promis că va face ca evadarea să fie pedepsită, sub presiunea camerei inferioare a parlamentului olandez. Ideea era de a impune o pedeapsă suplimentară de 4 ani pentru persoanele care au evadat din închisoare. Cu toate acestea, subiectul a ajuns în plan secundar.

Weerwind a declarat recent, citat de The Mayor, că nu ştie de ce proiectul de lege a rămas în aşteptare atât de mult timp. „Vă datorez acest răspuns. Lucrez la el", a spus el.

Oficialul a fost de acord că nu are niciun sens ca o persoană care evadează din închisoare să rămână nepedepsită.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici