ISW: Înlocuirea lui Şoigu cu Belousov la Apărare sugerează pregătirea lui Putin pentru război prelungit în Ucraina şi un posibil conflict cu NATO

  • Vladimir Putin l-a înlocuit pe Serghei Şoigu cu Andrei Belousov în funcţia de ministru rus al apărării la 12 mai, mutându-l pe Şoigu în funcţia de secretar al Consiliului de Securitate în locul lui Nikolai Patruşev.
  • Această mişcare ar putea sugera pregătirea Moscovei pentru un război prelungit în Ucraina şi, posibil, un viitor conflict cu Alianţa Nord-Atlantică.
6257 afișări
Imaginea articolului ISW: Înlocuirea lui Şoigu cu Belousov la Apărare sugerează pregătirea lui Putin pentru război prelungit în Ucraina şi un posibil conflict cu NATO

ISW: Înlocuirea lui Şoigu cu Belousov la Apărare sugerează pregătirea lui Putin pentru război prelungit în Ucraina şi un posibil conflict cu NATO

Institutul pentru Studiul Războiului (Institute for the Study of War – ISW) a punctat că propunerea preşedintelui rus de a-l pune în funcţie pe Andrei Belousov, în locul lui Serghei Şoigu, la conducerea Ministerului rus al Apărării, ar putea sugera că Vladimir Putin se pregăteşte pentru a susţine un război prelungit în Ucraina şi, eventual, pentru a se pregăti pentru o viitoare confruntare cu NATO.

Numirea lui Belousov în funcţia de ministru rus al Apărării reprezintă o evoluţie semnificativă în eforturile lui Putin de a crea toate condiţiile economice pentru un război prelungit.

Potrivit ISW, Andrei Belousov nu are experienţă militară, iar la bază este economist de meserie. Belousov a ocupat funcţia de ministru rus al Dezvoltării Economice în perioada 2012-2013, după ce în perioada 1981-2006 a activat în domeniul analizelor şi previziunilor economice. Belousov este, de asemenea, un cunoscut susţinător al unei mai mari implicări a guvernului în economie.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a explicat pentru agenţia de presă rusă de stat TASS că ,,este foarte important să se încadreze economia blocului de securitate [verticala puterii de securitate internă] în economia ţării".

Un oficial federal rus neidentificat a declarat pentru publicaţia de opoziţie rusă Vazhnye Istorii că Belousov va lucra în noul său rol pentru a ,,organiza în mod competent procesele de lucru şi logistice, a asigura producţia şi aprovizionarea necesară, a orienta economia către «operaţiunea militară specială» şi a stoarce maximul tehnologic din industria de apărare”.

Serghei Şoigu a fost ministrul rus al Apărării începând cu anul 2012, iar odată cu această schimbare, el va primi rolul de secretar al Consiliului de Securitate Naţională a Rusiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici