Italia a interzis yoga pentru căţei, după ce au fost raportate presupuse rele tratamente

Ministerul Sănătăţii din Italia a interzis utilizarea căţeilor pentru activităţi de bunăstare „asistate de animale”, inclusiv yoga, pentru a proteja sănătatea şi bunăstarea animalelor.

316 afișări
Imaginea articolului Italia a interzis yoga pentru căţei, după ce au fost raportate presupuse rele tratamente

Italia a interzis yoga pentru căţei, după ce au fost raportate presupuse rele tratamente

La finalul lunii aprilie, ministerul a anunţat că numai câinii adulţi pot fi folosiţi pentru activităţi de bunăstare „asistate de animale”, inclusiv yoga, după ce ar fi fost informat despre organizaţii care „contactează direct crescătorii de câini” pentru a folosi temporar căţei pentru sesiuni de yoga, scrie The Guardian.

Grupurile de apărare a drepturilor animalelor au cerut o interdicţie după ce rapoartele din presa italiană au dezvăluit presupuse rele tratamente aplicate căţeilor.

Piera Rosati, preşedintele unei asociaţii de protecţie a animalelor, a declarat că aceşti căţei au fost exploataţi în scopuri comerciale.

„Yoga, cel puţin în teorie, nu ar trebui să fie doar o practică de exerciţii fizice, ci şi una spirituală, în căutarea armoniei cu universul”, a spus ea.

„Dar această armonie şi bunăstare nu sunt acordate căţeilor care sunt folosiţi ca obiecte pentru a face afaceri”, a adăugat aceasta.

„Această măsură nu are niciun sens. Nimeni nu a venit vreodată să verifice ce se întâmplă de fapt în timpul unui curs. Va avea un impact asupra multor oameni - avem peste 80 de angajaţi şi din 29 aprilie nu am lucrat. Încercarea de a face acest lucru cu câinii adulţi este mult mai complex”, a spus un manager care organizează astfel de activităţi.

Yoga pentru căţei, cunoscută şi sub numele de „doga”, a devenit din ce în ce mai populară în întreaga lume, susţinătorii ei spunând că prezenţa animalelor sporeşte sentimentul de calm care însoţeşte exerciţiul. Căţeii se plimbă liberi prin studiouri şi sunt acolo pentru a oferi îmbrăţişări, mai degrabă decât pentru a executa mişcări de yoga.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici