Turiştii ucişi în Afganistan erau spanioli

  • Cei trei turişti care au fost ucişi de bărbaţi înarmaţi în provincia Bamyan din centrul Afganistanului sunt spanioli, a anunţat Ministerul spaniol de Externe.
  • Cel puţin încă un spaniol a fost rănit în atac, scrie Reuters.
3859 afișări
Imaginea articolului Turiştii ucişi în Afganistan erau spanioli

Turiştii ucişi în Afganistan erau spanioli

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne taliban, Abdul Mateen Qaniee, declarase că trei turişti străini şi un cetăţean afgan au fost ucişi în atac, fără a face cunoscută naţionalitatea acestora.

Ministerul spaniol de Externe a transmis că cei trei turişti ucişi sunt spanioli, dar încă unul a fost rănit.

Alţi patru cetăţeni străini şi trei afgani au fost, de asemenea, răniţi în atac, când atacatorii au deschis focul, a adăugat el. Patru persoane au fost arestate, a precizat reprezentantul Ministerului de Interne taliban.

Ministerul spaniol de Externe a declarat că unitatea consulară de urgenţă a fost mobilizată în totalitate, iar victimele şi familiile lor sunt asistate.

Premierul spaniol Pedro Sanchez a scris pe platforma de mesagerie socială X că a fost „şocat de vestea uciderii turiştilor spanioli în Afganistan”. Nu a existat nicio indicaţie cu privire la motivul atacului.

În zona muntoasă Bamyan se află un sit al patrimoniului mondial UNESCO şi rămăşiţele a două statui gigantice ale lui Buddha, care au fost aruncate în aer de talibani în timpul guvernării lor anterioare, în 2001.

De la preluarea controlului asupra Afganistanului în 2021, talibanii au promis să restabilească securitatea şi să încurajeze un număr mic, dar în creştere, de turişti care se strecoară în ţară şi vând bilete pentru a avea acces la statuile lui Buddha.

Atacul de vineri a fost printre cele mai grave atacuri care au vizat cetăţeni străini de când forţele străine au plecat şi talibanii au preluat puterea în 2021.

Statul Islamic a revendicat un atac care a rănit cetăţeni chinezi la un hotel popular printre oamenii de afaceri chinezi din Kabul în 2022.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici