Paul McCartney întoarce banii cu lopata. Starul a devenit primul muzician britanic miliardar

2016 afișări
Imaginea articolului Paul McCartney întoarce banii cu lopata. Starul a devenit primul muzician britanic miliardar

Paul McCartney întoarce banii cu lopata. Starul a devenit primul muzician britanic miliardar

Paul McCartney a intrat în clubul miliardarilor, potrivit clasamentului anual al celor mai bogaţi 350 de oameni din ţară, prezentat vineri de Sunday Times.

În vârstă de 82 de ani, el a urcat pe locul 165, culegând roadele numeroaselor sale concerte şi drepturi de autor, cu un mic ajutor în acest an din partea cântăreţei americane Beyoncé, care a preluat piesa „Blackbird" a trupei Beatles pe ultimul său album.

În total, potrivit Sunday Times Rich List, în Marea Britanie există 165 de miliardari, cu şase mai puţini decât anul trecut şi cu 12 mai puţini decât recordul de 177 de miliardari din 2022, ceea ce a determinat ziarul să sublinieze că „se pare că (...) bogaţii lumii încep să părăsească" ţara. Printre motivele invocate de ziar se numără nivelul taxelor, care a crescut în ultimii ani, şi pierderea strălucirii Bursei de Valori din Londra, care atrage mai puţin capital.

De asemenea, averea combinată a celor mai bogate 350 de persoane din ţară a scăzut uşor, de la 796,5 miliarde de lire sterline (929 de miliarde de euro) la 795,3 miliarde de lire sterline (927,7 miliarde de euro), ca urmare a creşterii ratelor dobânzilor, a inflaţiei şi a unei economii lente.

Familia lui Gopi Hinduja, proprietara unui conglomerat financiar, energetic şi tehnologic, este în continuare în fruntea listei, cu o avere estimată la 37 de miliarde de lire sterline. Ea îl devansează pe Leonard Blavatnik (29,2 miliarde de lire sterline), care controlează Warner Music Group şi platforma muzicală Deezer, care se află pe locul al doilea, în faţa oamenilor de afaceri Simon şi David Reuben (24,9 miliarde de lire sterline).

Premierul şi fostul bancher Rishi Sunak şi soţia sa, Akshata Murty, moştenitoarea fondatorului gigantului tehnologic indian Infosys, se află pe locul 245, cu o avere de 651 de milioane de lire sterline.

Regele Carol al III-lea se află pe locul 258, cu 610 milioane de lire sterline.

Printre noii intraţi în clasament se numără pilotul de Formula 1 Lewis Hamilton şi fiul fostului prim-ministru Tony Blair, Euan Blair, cofondator al Multiverse, o companie de tehnologie care dezvoltă cursuri de învăţare pentru companii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici