Criza din Iran. SUA „doreşte să dea dovadă de reţinere” în privinţa lui Raisi

  • Oficialii americani nu au emis nicio declaraţie despre incidentul din Iran în care a fost implicat elicopterul preşedintelui iranian Ebrahim Raisi.
  • SUA „doreşte să dea dovadă de reţinere” în privinţa lui Raisi, a fost explicaţia oficialilor citaţi de Al Jazeera.
852 afișări
Imaginea articolului Criza din Iran. SUA „doreşte să dea dovadă de reţinere” în privinţa lui Raisi

Criza din Iran. SUA „doreşte să dea dovadă de reţinere” în privinţa lui Raisi

Americanii nu au emis încă nicio poziţie oficială legată de posibila moarte a preşedintelului şi a ministrului de externe din Iran.

Preşedintele american Joe Biden a fost informat cu privire la incident şi a primit în permanenţă informări actualizate. Şi alţi înalţi oficiali americani au fost ţinuţi la curent cu aceste evoluţii. Ei au spus că nu pot comenta speculaţii şi au militat pentru „reţinere”.

Un elicopter care îl transporta pe preşedintele iranian Ebrahim Raisi a fost implicat duminică într-un incident în apropierea oraşului Verzegan, lângă graniţa cu Azerbaidjan. La bord se afla şi ministrul de Externe Hossein Amirabdollahian. Echipele de salvare au detectat aparatul şi au ajuns în zona prăbuşirii după mai bine de 12 ore. Terenul este accidentat şi împădurit, iar zona este acoperită de ceaţă.

Numeroşi lideri din întreaga lume au urmărit incidentul. Unii au trimis mesaje, iar alţii au oferit ajutor autorităţilor iraniene.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici