Hamas şi Houthi deplâng moartea preşedintelui iranian

  • Hamas şi Houthi deplâng moartea preşedintelui iranian Ebrahim Raisi.
  • Reprezentanţii celor două organizaţii susţinute de Iran au trimis mesaje de condoleanţe.
  • Raisi a murit în urma unui accident de elicopter.
301 afișări
Imaginea articolului Hamas şi Houthi deplâng moartea preşedintelui iranian

Hamas şi Houthi deplâng moartea preşedintelui iranian

Grupările susţinute de Iran din Gaza şi Yemen au transmis mesaje de condoleanţe după ce au fost confirmate decesele preşedintelui iranian Ebrahim Raisi şi ministrului de Externe, Hossein Amir Abdollahian.

Hamas a transmis „cele mai profunde condoleanţe şi un apel la solidaritate” liderului suprem al Iranului Ali Khamenei, guvernului iranian şi poporului iranian pentru „această pierdere imensă”. Hamas i-a lăudat pe liderii iranieni decedaţi pentru sprijinirea cauzei palestiniene şi a rezistenţei împotriva Israelului şi şi-a exprimat încrederea că „instituţiile adânc înrădăcinate” ale Iranului îi vor permite să depăşească „urmările acestei mari pierderi”.

Şi Mohammed Ali al Houthi, şeful comitetului Houthi, a transmis „cele mai profunde condoleanţe poporului iranian, conducerii iraniene şi familiilor preşedintelui Raisi şi delegaţiei însoţitoare pentru martiriul lor”,

Iranul a finanţat şi instruit mai multe grupări din Orientul Mijlociu, inclusiv Hamas din Gaza, Houthi din Yemen şi Hezbollah din Liban.

Preşedintele Ebrahim Raisi, ministrul de externe Hossein Amir-Abdollahian şi alte persoane au murit. Decesele provocate de prăbuşirea unui elicopter sunt confirmate, a anunţat luni presa de stat din Iran.

Elicopter care îl transporta pe preşedintele iranian a fost implicat duminică într-un incident în apropierea oraşului Verzegan, lângă graniţa cu Azerbaidjan. Echipele de salvare au detectat aparatul şi au ajuns în zona prăbuşirii după mai bine de 12 ore. Terenul este accidentat şi împădurit, iar zona este acoperită de ceaţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici