Autobuz cu hidrogen, testat la Cluj-Napoca. Călătoriile cu autobuzul testat vor fi gratuite în timpul turneului de promovare

  • Un autobuz cu hidrogen este testat la Cluj-Napoca, în cadrul unui turneu de promovare a acestor vehicule.
  • Clujul va fi urmat de alte opt oraşe din Grecia, Bosnia Herţegovina şi Bulgaria.
397 afișări
Imaginea articolului Autobuz cu hidrogen, testat la Cluj-Napoca. Călătoriile cu autobuzul testat vor fi gratuite în timpul turneului de promovare

Autobuz cu hidrogen, testat la Cluj-Napoca. Călătoriile vor fi gratuite în timpul testelor

Testarea autobuzului cu hidrogen va avea loc joi, 9 mai, de ora 9.00, în prezenţa Excelenţei Sale, Ambasadorul Marii Britanii, Giles Matthew Portman, şi a primarului Emil Boc.

Cluj-Napoca găzduieşte un turneu de promovare a autobuzelor cu hidrogen, ca parte a proiectelor JIVE susţinute şi finanţate din fonduri europene prin Clean Hydrogen Partnership. Cluj-Napoca va fi urmat anul acesta de alte opt oraşe din Grecia, Bosnia Herţegovina şi Bulgaria.

Autobuzul alimentat cu hidrogen va fi testat până vineri, cu pasageri, pe liniile de transport în comun din Cluj-Napoca. Călătoriile cu autobuzul alimentat cu hidrogen vor fi gratuite pe tot parcursul turneului de promovare.

„Călătoriile vor fi gratuite pe tot parcursul turneului de promovare, iar pasagerii vor avea oportunitatea de a avea o experienţă reală cu acest mijloc de transport. Evenimentul din Cluj-Napoca este parte a programelor europene JIVE, de promovare a noii tehnologii în Europa Centrală şi de Est, evenimente începute în noiembrie 2022. În urma rezultatelor pozitive ale primelor două turnee de promovare - unul organizat în perioada noiembrie 2022 – ianuarie 2023 în Slovenia, Croaţia, Cehia, Slovacia şi Ungaria şi al doilea organizat în perioada septembrie - octombrie 2023 în Polonia, Lituania, Letonia, Estonia - acest al treilea turneu îşi propune să ofere oportunitatea de a prezenta la Cluj-Napoca tehnologia bazată pe hidrogen şi de a permite cetăţenilor şi celor interesaţi să o experimenteze”, transmite, miercuri, într-un comunicat de presă, Primăria Cluj-Napoca.

Pe lângă testarea autobuzului cu hidrogen, va fi organizat la Cluj-Napoca, pe 9 mai, şi un workshop pe teme legate tehnologii şi soluţii pe bază de hidrogen. Acesta va găzdui reprezentanţi ai Clean Hydrogen Europe, Hydrogen Europe şi ERM, împreună cu reprezentanţi ai Ministerelor Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Energiei, Transporturilor, Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei şi cu autorităţi de la nivel local.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici