Armata israeliană afirmă că a recuperat trupurile a trei ostatici din Gaza

446 afișări
Imaginea articolului Armata israeliană afirmă că a recuperat trupurile a trei ostatici din Gaza

Armata israeliană afirmă că a recuperat trupurile a trei ostatici din Gaza

Hagari i-a identificat pe cei trei ca fiind Shani Louk, Amit Buskila şi Yitzhak Gelernter, despre care a spus că „au fost ucişi de Hamas în timp ce fugeau de la festivalul de muzică Nova pe 7 octombrie, iar corpurile lor au fost duse în Gaza”. El nu a precizat unde au fost găsite cadavrele.

Guvernul israelian confirmase moartea lui Louk, un artist tatuator în vârstă de 23 de ani, de origine germano-israeliană, la sfârşitul lunii octombrie. O înregistrare video care a circulat pe reţelele de socializare la momentul respectiv arăta corpul ei pe jumătate dezbrăcat, atârnat pe spatele unei camionete şi plimbat prin Gaza.

Dar familia lui Gelernter, în vârstă de 57 de ani, nu a ştiut nimic despre soarta ostaticului până vineri, a declarat fiica sa, Yarden Pivko, pentru Channel 12 News.

„Ne-am agăţat de speranţă şi am avut multă încredere că sfârşitul va fi diferit”, a spus ea.

Premierul Benjamin Netanyahu a lăudat operaţiunea militară într-o declaraţie de vineri şi a reiterat angajamentul de a returna toţi ostaticii, „atât cei vii, cât şi cei decedaţi”.

Ca răspuns la anunţul armatei, aripa armată a Hamas, grupul care guvernează Gaza, a declarat că este „sceptică” faţă de afirmaţiile Israelului şi a adăugat că singura modalitate pentru ca ostaticii rămaşi în viaţă să se întoarcă în ţară este un armistiţiu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
armată,
israel,
gaza

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici