Premierul slovac Robert Fico este stabil, dar în stare gravă

Starea premierului slovac Robert Fico s-a stabilizat, dar rămâne gravă, a declarat sâmbătă ministrul sănătăţii din această ţară, după tentativa de asasinat de miercuri împotriva liderului central-european.

376 afișări
Imaginea articolului Premierul slovac Robert Fico este stabil, dar în stare gravă

Premierul slovac Robert Fico este stabil, dar în stare gravă

Vicepremierul slovac a mai spus că transferul lui Fico în capitala Bratislava de la spitalul din orăşelul din apropierea zonei în care a fost împuşcat de cinci ori de la mică distanţă nu va avea loc în zilele următoare, scrie Reuters.

Nu a fost nevoie de preluarea oficială a atribuţiilor oficiale ale lui Fico şi au loc unele comunicări cu premierul, a declarat vicepremierul Robert Kalinak reporterilor în faţa spitalului unde Fico este tratat.

Fico a fost supus vineri unei operaţii de două ore care a sporit speranţele de recuperare.

Atacul a provocat un şoc în întreaga Europă şi a ridicat îngrijorări cu privire la situaţia politică polarizată şi febrilă din această naţiune de 5,4 milioane de locuitori.

Poliţia slovacă a acuzat de tentativă de omor un bărbat identificat de procurori ca Juraj C. Presa locală de ştiri spune că acesta este un fost agent de securitate de la un centru comercial, în vârstă de 71 de ani, şi autor a trei volume de poezie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici