Preotul care a ţinut o slujbă de comemorare a lui Navalnîi a fost suspendat

  • Preotul care a oficiat o slujbă de comemorare a fostului lider al opoziţiei ruse Alexei Navalnîi în luna martie a fost suspendat pentru trei ani.
  • El urmează să îndeplinească sarcina de cititor de psalmi.
1172 afișări
Imaginea articolului Preotul care a ţinut o slujbă de comemorare a lui Navalnîi a fost suspendat

Preotul care a ţinut o slujbă de comemorare a lui Navalnîi a fost suspendat

Preotul care a oficiat slujba de comemorare a fostului lider al opoziţiei ruse Alexei Navalnîi în luna martie a fost suspendat de la îndatoririle bisericeşti pentru trei ani, a anunţat Dieceza Moscovei a Bisericii Ortodoxe Ruse.

Într-o declaraţie publicată marţi pe site-ul său, dieceza nu a precizat care a fost motivul pedepsei care îi interzice preotului Dmitri Safronov să dea binecuvântări şi să poarte sutana şi crucea până în 2027, relatează Reuters.

De asemenea, Safronov ar urma să fie mutat la o altă biserică din Moscova pentru a îndeplini sarcini de ”cititor de psalmi”.

"La sfârşitul perioadei de penitenţă se va lua o decizie cu privire la posibilitatea ca el să continue să presteze serviciul preoţesc", a precizat dieceza.

În 26 martie, Safronov a ţinut o slujbă de comemorare, la care au participat mii de persoane, pentru Navalnîi, care a fost cel mai aprig critic al preşedintelui Vladimir Putin în interiorul Rusiei şi care a murit la vârsta de 47 de ani într-o colonie penală din Arctica în februarie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici