Eugen Tomac: Un nou vot pentru Schengen. Ce scuze mai are Austria să îşi utilizeze dreptul de veto?

Eurodeputatul PMP, Eugen Tomac, anunţă că în Parlamentul European a fost votat acordul interinstituţional privind revizuirea Codului Frontierelor Schengen, „un pas hotărâtor spre întărirea graniţelor”: „Ce scuze mai are Austria să îşi utilizeze dreptul de veto împotriva României?”.

1864 afișări
Imaginea articolului Eugen Tomac: Un nou vot pentru Schengen. Ce scuze mai are Austria să îşi utilizeze dreptul de veto?

Eugen Tomac: Un nou vot pentru Schengen. Ce scuze mai are Austria să îşi utilizeze dreptul de veto?

„Tocmai am votat în Parlamentul European acordul interinstituţional privind revizuirea Codului Frontierelor Schengen, un pas hotărâtor spre întărirea graniţelor noastre. Schimbările propuse răspund ferm la problema migraţiei ilegale, a ameninţărilor de securitate şi crizelor de sănătate şi au ca scop întărirea funcţionării Spaţiului Schengen, atât la frontierele externe, cât şi la cele interne”, scrie pe Facebook Eugen Tomac.

El arată că, de asemenea, se iau măsuri pentru clarificarea şi posibila reducere a cazurilor în care statele membre pot reintroduce controale la frontierele interne şi că, în conformitate cu hotărârile Curţii de Justiţie a Uniunii Europene, acestea pot fi reinstaurate din cauza ameninţărilor serioase, însă ele trebuie să fie extrem de bine justificate şi limitate în timp.

„Cu o legislaţie îmbunătăţită, ce scuze mai are Austria să îşi utilizeze dreptul de veto împotriva aderării României la Spaţiul Schengen? Ce motive mai poate invoca pentru controalele ilegale pe care încă le efectuează la frontierele aeriene, deşi România face parte din Spaţiul Schengen aerian? Eu voi continua să lupt pentru ca România să îşi dobândească locul de drept în Spaţiul Schengen! Am notificat Comisia Europeană, Consiliul şi Parlamentul despre abuzurile Austriei, iar votul de astăzi nu face decât să întărească poziţia noastră în procesul pe care l-am deschis la CJUE”, încheie Tomac.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici