Bilanţul victimelor inundaţiilor din Brazilia urcă la 56 de morţi. Zeci de persoane sunt date dispărute

  • Bilanţul victimelor inundaţiilor în urma ploilor abundente din unlimele zile din statul Rio Grande do Sul, din sudul Braziliei, a crescut la 56 de morţi.
  • Autorităţile locale anunţă sâmbătă că zeci de persoane sunt date dispărute.
145 afișări
Imaginea articolului Bilanţul victimelor inundaţiilor din Brazilia urcă la 56 de morţi. Zeci de persoane sunt date dispărute

Bilanţul victimelor inundaţiilor din Brazilia urcă la 56 de morţi. Zeci de persoane sunt date dispărute

Autoritatea de apărare civilă din Rio Grande do Sul a declarat că 56 de persoane au murit, 67 sunt date dispărute şi aproape 25.000 au fost strămutate, în condiţiile în care furtunile şi precipitaţiile abundente din ultimele zile au afectat mai mult de jumătate din cele 497 de oraşe din acest stat, care se învecinează cu Uruguay şi Argentina.

Inundaţiile au distrus drumuri şi poduri în mai multe regiuni ale statului. S-au înregistrat alunecări de teren şi prăbuşirea parţială a unui baraj la o centrală hidroelectrică. Un al doilea baraj din oraşul Bento Goncalves riscă, de asemenea, să se prăbuşească, au declarat autorităţile, relatează Reuters.

În Porto Alegre, capitala statului Rio Grande do Sul, râul Guaiba a ieşit din matcă, inundând străzile. Aeroportul internaţional din Porto Alegre a suspendat toate zborurile pentru o perioadă nedeterminată.

Guvernatorul statului, Eduardo Leite, a declarat vineri seară că bilanţul morţilor ar putea creşte în continuare.

Potrivit Institutului Naţional de Meteorologie din Brazilia, alte ploi ar putea lovi sâmbătă regiunile nordice ale statului, iar autorităţile au îndemnat persoanele care locuiesc în zonele de risc să caute adăpost în altă parte.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici