Jocurile Olimpice ar putea opri războiul din Ucraina. Putin a discutat subiectul cu Xi

Liderul de la Kremlin a declarat că a vorbit cu şeful Chinei pe seama propunerii lui Macron.

836 afișări
Imaginea articolului Jocurile Olimpice ar putea opri războiul din Ucraina. Putin a discutat subiectul cu Xi

Jocurile Olimpice ar putea opri războiul din Ucraina. Putin a discutat subiectul cu Xi

Preşedintele rus Vladimir Putin a discutat cu liderul chinez Xi Jinping despre iniţiativa preşedintelui francez Emmanuel Macron privind un armistiţiu în Ucraina în timpul Jocurilor Olimpice. 

Liderul de la Moscova a spus acest lucru astăzi, în a doua zi a vizitei sale în ţara asiatică, afirmând că este „o idee bună”, dar că ar trebui promovată de managerii sportivi.

A 33-a ediţie a Jocurilor Olimpice de Vară va avea loc la Paris, între 26 iulie şi 11 august 2024.

Zelenski este sceptic cu privire la disponibilitatea Rusiei de a se alătura încetării focului pentru Jocurile Olimpice

La puţin timp după anunţul lui Putin a venit şi comentariul Ucraine. Voldimir Zelensky îşi exprimă scepticismul faţă de ipoteza unui încetări provizorii a focului în Ucraina, cu ocazia Jocurilor Olimpice de la Paris, afirmând că acest tip de iniţiativă „nu funcţionează” cu Rusia.

„Cine va garanta că în timpul încetării focului forţele sale nu se vor apropia de ale noastre şi apoi vor lua măsuri?”, a spus din nou preşedintele ucrainean, vorbind cu jurnaliştii de la Kiev, care însă salută totuşi o altă propunere a lui Emmanuel Macron, de a trimite instructori pe teritoriul ucrainean.

„Pregătirea în Ucraina este logică, am vorbit deja despre asta – a explicat el – este mai rapidă decât a merge în Franţa, chiar şi în Polonia. Toate acestea ar fi un pas care ar putea încuraja alte ţări. O nouă pagină s-ar deschide în acest război”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici