VIDEO  Robotul chirurgical de la Sony a efectuat cusături pe un bob de porumb

  • Robotul chirurgical de ultimă generaţie de la Sony redefineşte standardele de precizie, efectuând cusături delicate şi asigurând tranziţii impecabile între instrumente.
  • Teleoperarea şi tehnologia de imagistică avansată permit chirurgilor să efectueze intervenţii microchirurgicale cu o acurateţe fără precedent, eliminând necesitatea unei dexterităţi fizice excepţionale.
  • Capacitatea unică a robotului de a trece autonom între instrumente şi de a minimiza perturbările în timpul intervenţiilor chirurgicale deschide calea către o chirurgie mai eficientă şi accesibilă pentru o gamă mai largă de specialişti medicali.
1221 afișări
Imaginea articolului Robotul chirurgical de la Sony a efectuat cusături pe un bob de porumb

Sursa foto: Sony

Sony a dezvăluit un robot chirurgical revoluţionar care demonstrează o precizie remarcabilă prin cusătura delicată a unei mici incizii într-un bob de porumb, potrivit New Atlas. Această maşină inovatoare marchează un moment important, fiind primul robot de acest fel capabil să schimbe fără probleme diverse instrumente, având parte de teste reuşite în chirurgia animală.

Conceput pentru domeniul microchirurgiei, un domeniu foarte specializat în care chirurgii operează vase de sânge şi nervi cu diametre mai mici de 1 mm, această tehnologie oferă un asistent vital. În mod tradiţional, astfel de proceduri necesită o precizie de neclintit, adesea necesitând ca chirurgii să lucreze sub microscoape.

Spre deosebire de roboţii chirurgi complet autonomi, acesta foloseşte instrumente de teleoperare, împuternicind chirurgii să-şi mărească viziunea în timp ce îşi rafinează mişcările mâinilor. În esenţă, inovaţia elimină necesitatea ca medicii chirurgi să posede o dexteritate fizică extraordinară, permiţând unui spectru mai larg de persoane să se angajeze în aceste proceduri dificile.

Valorificând expertiza Sony în tehnologia imaginii, robotul prezintă o configurare de chirurgie la distanţă, unde chirurgii utilizează controlere sensibile în timp ce observă operaţiile în timp real printr-un sistem de cameră stereoscopică 4K 3D. Această experienţă imersivă, asemănătoare purtării ochelarilor VR, oferă o precizie fără precedent.

În plus, spre deosebire de metodele convenţionale de scalare a mişcării, controalele uşoare ale Sony permit treceri fără cusur între manevrele de mare precizie şi acţiunile mai largi, eliminând necesitatea de ajustări constante.

Remarcabilă este capacitatea unică a robotului de a trece autonom între instrumente, asigurând o perturbare minimă în timpul intervenţiei chirurgicale. Chirurgii laudă manipularea intuitivă, asemănând experienţa cu o extensie a propriilor mâini, promovând o sinergie perfectă între abilităţile umane şi asistenţa robotică.

Testele efectuate la Universitatea Medicală Achi au evidenţiat potenţialul robotului în domeniul microchirurgiei, permiţând chiar şi medicilor începători să efectueze sarcini delicate cu priceperea asemănătoare cu cea a doctorilor cu experienţă. Angajamentul Sony faţă de cercetare şi dezvoltare continuă promite avansuri în tehnologiile chirurgicale robotice, pregătind terenul pentru o revoluţie în peisajul medicinii moderne.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici