Niko Becker, tânăra speranţă de la GOPO 2024

Pentru al treilea an consecutiv, Theo Nissim, producător şi filantrop, susţine actorii cu potenţial, prin intermediul premiului ,,Tânără speranţă", din cadrul Premiilor Gopo. Câştigătorul din acest an este Niko Becker, pentru prestaţia sa în lungmetrajul ,,Spre Nord”. Premiile GOPO se află la cea de-a XVIII-a ediţie.

160 afișări
Imaginea articolului Niko Becker, tânăra speranţă de la GOPO 2024

Niko Becker, tânăra speranţă de la GOPO 2024

Anul acesta, nominalizaţii au fost: Anca Munteanu pentru rolul Raluca din "Berliner Kind"; Andreea Chiper, Andrei Voineag pentru regia şi montajul filmului "Dansez şi eu la nunta părinţilor mei"; Una Toma pentru rolul Sara din filmul "Dark Ages"; Cristina Iliescu pentru regia filmului "S-a născut un loc"; Niko Becker pentru rolul Dumitru din filmul "Spre nord" şi Daniel Bâliş pentru rolul Nicu din filmul "Warboy". Niko Becker a reuşit să convingă juriul de data aceasta. Aceasta a fost si primul rol mare într-un lung metraj al actorului.
 
,,Niko este un tânăr foarte talentat! Cred cu tărie că în artă şi, mai ales, cinematografie, tinerele speranţe au un rol deosebit de important. Sunt combustibilul care face industria să meargă mai departe şi, din acest motiv, merită sprijinite. De fiecare dată când am fost invitat să acord acest premiu, am fost extrem de încântat să pot să le ofer recunoaşterea meritată celor care s-au remarcat la început de carieră. Prin intermediul Conceptual Lab, voi încerca mereu să susţin oamenii talentaţi şi pasionaţi de ceea ce fac, dar şi proiectele reuşite din orice domeniu al frumosului", spune Theo Nissim, producător şi filantrop.
 
În 2022, premiul "Tânără Speranţă" oferit de Conceptual Lab by Theo Nissim i-a fost acordat lui Laurenţiu Răducanu, pentru imaginea lungmetrajelor "După 40 de zile", "Poate mai trăiesc şi azi" şi a scurtmetrajelor "When Nights meets Dawn" şi "Interfon 15", iar la ediţia de anul trecut, acelaşi premiu a ajuns la Ioana Chiţiu pentru rolul Irida din filmul "Crai Nou”. Premiile Gopo au introdus, începând cu acest an, două jurii distincte pentru selecţia filmelor. Unul este dedicat lungmetrajelor, iar celălalt categoriilor documentar şi scurtmetraj. 
 
Hub-ul creativ condus de Theo Nissim nu se limitează doar la un singur premiu. În fiecare an, Conceptual Lab by Theo Nissim oferă şi un "Premiu pentru cea mai bună interpretare" în valoare de 1000 de euro la TIFF, precum şi Bursa Alex.Leo Şerban. La primele ediţii, bursa era destinată exclusiv tinerilor jurnalişti şi criticilor de film, care beneficiau de un sejur de perfecţionare profesională în cadrul creativ al Festivalului de Film Românesc de la New York, Making Waves, organizat de Romanian Film Initiative. Începând cu anul 2018, bursa se adresează atât regizorilor, cât şi scenariştilor, având o valoare de 2500 de euro şi fiind oferită în parteneriat cu Conceptual Lab by Theo Nissim. Totodată, o Menţiune specială în valoare de 1000 de euro – oferită de Conceptual Lab şi TIFF – va recompensa performanţa unui actor român sub 35 de ani, care s-a remarcat într-un film lansat în 2023.
Conceptual Lab by Theo Nissim este un Hub creativ, care susţine proiectele din industria cinematografică. Anul acesta, asociaţia patronată de producătorul şi filantropul Theo Nissim, împlineşte 10 ani de activitate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici