Exclusiv ZF: Romgaz va vinde obligaţiuni pe piaţa externă în valoare de 1,5 mld. euro

Romgaz, cel mai mare producător de gaze din România, controlat de stat, a selectat JPMorgan, cea mai mare bancă americană, să conducă consorţiul de bănci care va intermedia programul de emisiuni de obligaţiuni pe piaţa externă, au declarat pentru ZF surse din piaţa financiară.

672 afișări
Imaginea articolului Exclusiv ZF: Romgaz va vinde obligaţiuni pe piaţa externă în valoare de 1,5 mld. euro

Exclusiv ZF: Romgaz va vinde obligaţiuni pe piaţa externă în valoare de 1,5 mld. euro

Programul MTN - Medium Term Notes este de 1,5 mld. euro în mai multe etape.

Romgaz are nevoie de aceşti bani pentru a finanţa exploatarea proiectului de gaze din Marea Neagră Neptune Deep, acolo unde de­ţi­ne 50% din proiect, restul aparţinând OMV Petrom.

Din consorţiul condus de JPMorgan în obţinerea finan­ţărilor externe mai fac parte Citi Bank, UniCredit, Raif­feisen, Erste şi Banca Transilvania.

Consultantul Rom­gaz în această operaţiune este celebra bancă Rothschild.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici