Prinţul moştenitor al Arabiei Saudite îşi amână călătoria în Japonia din cauza stării de sănătate a regelui

Prinţul moştenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, şi-a amânat o călătorie de patru zile în Japonia din cauza îngrijorărilor legate de starea de sănătate a regelui, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului japonez, Yoshimasa Hayashi.

13179 afișări
Imaginea articolului Prinţul moştenitor al Arabiei Saudite îşi amână călătoria în Japonia din cauza stării de sănătate a regelui

Prinţul moştenitor al Arabiei Saudite îşi amână călătoria în Japonia din cauza stării de sănătate a regelui

Călătoria care urma să înceapă luni ar fi fost prima vizită a prinţului moştenitor în Japonia din 2019 încoace. Hayashi a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă la Tokyo, că cele două naţiuni vor reprograma vizita, fără a preciza când.

Conducătorul de facto al regatului urma să se întâlnească cu prim-ministrul Fumio Kishida în timpul călătoriei, potrivit guvernului japonez. Mohammed bin Salman urma să aibă şi mai multe întâlniri cu companii japoneze şi să semneze un acord pentru consolidarea lanţurilor de aprovizionare cu hidrogen lichid, a relatat presa japoneză.

Vestea anulării a venit după ce agenţia de presă saudită de stat a relatat că tatăl prinţului Mohammed, regele Salman Bin Abdulaziz, suferă de o inflamaţie pulmonară şi va primi antibiotice la Palatul Al Salam din Jeddah.

Mohammed bin Salman, care se ocupă de majoritatea afacerilor din regat, este primul în linia de succesiune la tron.

Arabia Saudită şi Japonia vor organiza un forum de afaceri marţi la Tokyo, la care vor participa din partea regatului, ministrul Energiei, Abdulaziz bin Salman, şi ministrul Investiţiilor, Khalid Al-Falih, potrivit Ministerului japonez al Comerţului. Oficialii vor discuta, printre altele, de consolidarea cooperării în domeniul producţiei şi o posibilă colaborare în domeniul divertismentului şi al jocurilor de noroc.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici