Alina Gorghiu, despre extrădarea cumnatului lui Mircea Geoană, Ionuţ Costea: Momentan nu există un progres

Momentan nu există un progres, spune ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, despre extrădarea din Turcia a cumnatului lui Mircea Geoană, Ionuţ Costea.

183 afișări
Imaginea articolului Alina Gorghiu, despre extrădarea cumnatului lui Mircea Geoană, Ionuţ Costea: Momentan nu există un progres

Alina Gorghiu, despre extrădarea cumnatului lui Mircea Geoană, Ionuţ Costea: Momentan nu există un progres

Alina Gorghiu spune că a discutat cu omologul turc pe mai multe subiecte, printre care şi despre extrădări, inclusiv a lui Ionuţ Costea.

„Subiectul extrădări a fost pe agendă. Sunt solicitări venite şi din partea turcă către statul român, sunt anumite solicitări venite către statul turc. În speţă, avem cazuri, cum e cazul Coistea, care sunt nume sonore, dar avem cetăţeni care săvârşesc infracţiuni, sunt condamnaţi în Româniia şi pe care încercăm să-i recuperăm. (...) La momentul acesta, procedura este în curs de derulare. Este o informaţie pe care partea turcă ne-a furnizat-o. Nu este un element de noutate. Din momentul în care statul român face solicitarea de extrădare, continuă procedura. În momentul în care vom avea din partea domniilor lor informaţii suplimentare le vom aduce la cunoştinţă în spaţiul public”, precizează Gorghiu.

Ministrul Justiţiei menţionează că „momentan nu există un progres”.

„Aşteptăm să vedem în ce măsură lucrurile vor evolua în direcţia pe care ne-o dorim, ca în cazul fiecărui alt fugar. În condiţiile în care vom vedea paşuii suplimentari făcuţi voi da toate informaţiile”, încheie Gorghiu.

Tribunalul Bucureşti solicita în luna ianuarie Ministerului Justiţiei să înceapă procedurile pentru extrădarea din Turcia a lui Ionuţ-Mircea Costea, fost preşedinte al Eximbank şi cumnat al lui Mircea Geoană. Ionuţ Costea este condamnat la 6 ani de închisoare pentru fapte de corupţie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici