Armata Română a testat tancul sud-coreean K-2 Black Panther, la Smârdan / România pare să fie interesată de acest model de tancuri

La începutul săptămânii, în Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Smârdan, au avut loc trageri demonstrative cu tancul de luptă principal (MBT) K-2 „Black Panther”, dezvoltat de Hyundai Rotem, Coreea de Sud, anunţau, în urmă cu o zi, jurnaliştii militari de la Pro Patria.

7611 afișări
Imaginea articolului Armata Română a testat tancul sud-coreean K-2 Black Panther, la Smârdan / România pare să fie interesată de acest model de tancuri

Sursă foto: Facebook/Pro Patria MApN

„Acest tanc foloseşte atât blindaj compozit modular de tip nedezvăluit, cât şi blocuri de blindaj reactiv exploziv (ERA). Se susţine că blindajul frontal rezistă la lovituri directe de la proiectile cal. 120 mm, trase de tunurile L55. De asemenea, tancul „Black Panther” este dotat cu un sistem de protecţie activă şi cu un sistem de contramăsuri, precum şi cu un sistem de protecţie NBC. „Black Panther” este înarmat cu un tun cu ţeavă lisă „Rheinmetall" de 120 mm/L55, fiind echipat cu un încărcător automat, pentru cele 40 de lovituri din magazie. Ca armament secundar, are cele două mitraliere de cal 12.7 mm  si 7.62 mm”, au adăugat aceştia.

La testarea tancului au participat reprezentanţi ai ministerului apărării şi ai armatei, precum şi ai companiei sud-coreene Hyundai.

România pare să fie interesată de acest model de tancuri, iar acest lucru a fost confirmat şi de ministrul apărării, Angel Tîlvăr, în vizita sa în Coreea de Sud, de la finalul lunii aprilie. Anul trecut, însă, România a anunţat şi achiziţia a 54 de tancuri Abrams M1A2 şi alte 12 derivate ale acestuia, astfel că interesul pentru K2 sugerează dorinţa armatei de diversificare a dotării.

Nu se ştie de câte astfel de tancuri ar putea fi România interesată, însă, deşi pare că urmează modelul Poloniei, care a achiziţionat atât Abrams, cât şi K2, numărul acestora nu se va ridica, cel mai probabil, la cel comandat de polonezi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici